2012-04-11 08:24:05
Φωτογραφία για Η Αλ Κάιντα απειλεί τη Βρετανία
Η οργάνωση Αλ Κάιντα απειλεί να στραφεί κατά της Βρετανίας εάν η κυβέρνηση του Λονδίνου αποφασίσει να εκδώσει τον ισλαμιστή Αμπού Κατάντα στην Ιορδανία, υποστηρίζοντας πως αυτό «θα ανοίξει τις πύλες του Κακού» για τις βρετανικές αρχές. «Προειδοποιούμε την βρετανική κυβέρνηση κατά της έκδοσης στην Ιορδανία του σεΐχη Αμπού Κατάντα», τονίζεται σε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή «Αλ Κάιντα-Γενική Διοίκηση» και αναρτήθηκε σήμερα σε ιστότοπους οπαδών του τζιχάντ, του ιερού πολέμου.

Εάν η βρετανική κυβέρνηση εκδώσει τον Κατάντα «υπό οποιοδήποτε πρόσχημα, θα ανοίξει τις πύλες του Κακού για την ίδια και για τους υπηκόους του απανταχού της Γης», τονίζεται στο κείμενο.

Η Αλ Κάιντα καλεί το Λονδίνο «να δράσει με λογική και φρόνηση για να μην μετανοήσει» για τις συνέπειες ενός τέτοιου μέτρου.

Η Βρετανία πασχίζει με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί τον 51 ετών Ιορδανό Αμπού Κατάντα, που επί μακρόν εθεωρείτο ως ο πνευματικός ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη. Ο Κατάντα πέρασε μεγάλο τμήμα της περασμένης εξαετίας στις βρετανικές φυλακές παρ' όλο που δεν εκκρεμούσαν εναντίον του συγκεκριμένες κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ εντός τριών μηνών θα είναι εντελώς ελεύθερος.


Στην Ιορδανία, η εφημερίδα Αλ Σαμπίλ του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων τονίζει στην ιστοσελίδα του πως ο Κατάντα έχει επικοινωνήσει πρόσφατα με τον σαλαφιστή ηγέτη Αμπού Μοχάμαντ αλ Ταχάουι και συζήτησε μαζί του «τις προϋποθέσεις για να επιστρέψει στη χώρα».

Από το βήμα της ίδιας εφημερίδας, ο Ταχάουι εξηγεί πως ο Κατάντα του δήλωσε πως «όλες οι κατηγορίες εναντίον του θα καταπέσουν ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην Ιορδανία».

Η Αλ Σαμπίλ τονίζει πως ο Κατάντα έχει ζητήσει από τις βρετανικές αρχές να του παράσχουν «γραπτές εγγυήσεις από τον βασιλέα Αμπντάλα Β' που θα του εγγυάται πως θα του εξασφαλίζεται μία αξιοπρεπή διαμονή στο βασίλειο». TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ