2012-04-10 23:58:25
Φωτογραφία για ΧΡΥΣΟΦΑΚΗΣ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ...
Την ακλόνητη πίστη του ότι η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού θα επανέλθει άμεσα στους τίλους, μετά τη φετινή αποτυχημένη σεζόν, εξέφρασε ο γενικός αρχηγός του ερυθρόλευκου ΤΑΑ, Λευτέρης Χρυσοφάκης μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού.

Το υψηλόβαθμο διοικητικό μέλος του ΤΑΑ του Θρύλου, ξεκαθάρισε επίσης ότι οι αλλαγές και γενικότερα οι τομές, που θα υπάρξουν στο τμήμα μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι σαρωτικές.

Επίσης, ο Λευτέρης Χρυσοφάκης δεν παρέλειψε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για την παραμονή του Ντίμα Φιλίποφ, έβαλε κατά του Ηρακλή και του ΠΑΟ ενώ αναφέρθηκε στα εσωτερικά προβλήματα πειθαρχίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λευτέρη Χρυσοφάκη:

-Για τους αρχικούς στόχους του Ολυμπιακού:

«Στο ξεκίνημα ήμασταν διστακτικοί όσον αφορά στους στόχους. Θέλαμε πρώτα να γίνει εξυγίανση στο σωματείο μετά τα τόσα χρέη που είχε. Στην ουσία ξεκινήσαμε χωρίς στόχο, αλλά μπαίνοντας στη χρονιά και βλέποντας ότι και οι άλλες ομάδες είχαν προβλήματα, κατευθείαν είπαμε ότι βάζουμε στόχο, τουλάχιστον να πάμε τελικό
. Υπάρχει πείσμα για τις επόμενες χρονιές υπάρχει και μέλλον. Ήταν μία χρονιά όσον αφορά τα οικονομικά που πήγαμε καλά και δείχνει ότι ο Ολυμπιακός από την επόμενη κιόλας χρονιά θα είναι ομάδα που θα κατακτά τίτλους, όπως παλιά. Οι άλλες ομάδες είναι «περαστικές» από ό,τι ακούγεται και ξέρουμε ότι οικονομικά υστερούν και έχουν τεράστια προβλήματα. Είμαστε στο 80% το σωματείο να μη χρωστά τίποτα αλλά έχουμε στεναχώρια που η ομάδα δεν πήγε στον τελικό. Η ομάδα άξιζε να πάει τελικό».

- Για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού:

«Οι αντίπαλοι δεν πιστεύω ότι ήταν καλύτεροι. Εμείς κοιτάξαμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο υλικό υπήρχε με το συγκεκριμένο μπάτζετ. Άλλοι το κάνανε χωρίς να έχουν το δικαίωμα. Πολιτεία, ξέρετε για ποιον μιλάω. Νομίζω ότι από τις άλλες ομάδες, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος.

- Για τα εσωτερικά προβλήματα και το θέμα της πειθαρχίας:

«Όλη τη χρονιά κυνηγούσαμε αυτές τις καταστάσεις και τα εσωτερικά προβλήματα. Πιστεύαμε και ο προπονητής μας έλεγε ότι έχουν λυθεί. Στα τελευταία παιχνίδια, από το Κύπελλο και μετά, πιστεύαμε ότι τα προβλήματα έχουν λυθεί. Ως διοίκηση ασχολούμασταν καθημερινά με αυτά, κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά βρεθήκαμε σε αδιέξοδο και όταν ο Ολυμπιακός δεν πάει τελικό, είναι αποτυχία. Ειδικά για τον Ολυμπιακό που φτιάξαμε φέτος».

-Για το φετινό πρόβλημα του Ολυμπιακού:

«Το πρόβλημα του Ολυμπιακού φέτος ήταν ότι επειδή λόγω ανακατατάξεων στον Ερασιτέχνη ξεκινήσαμε αργά να φτιάχνουμε ομάδα αργά, τον Ιούλιο. Αν είχαμε ξεκινήσει, όπως άλλες ομάδες νωρίτερα, ή όπως κάνουμε φέτος, που έχουν ήδη ξεκινήσει, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

- Αν έχει ευθύνη η διοίκηση για την πορεία της ομάδας:

«Η ευθύνη διοικητικά δεν νομίζω να υπάρχει. Ο,τι καλύτερο μπορούσαμε, το κάναμε και αυτό το έχει αποδείξει και ο κόσμος με την αγάπη που έχει δείξει απέναντί μας και με τη βοήθεια όλη τη χρονιά. Ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή, ότι ο Ολυμπιακός δεν πάει για πρωτάθλημα. Ο Μιχάλης Κουντούρης έχει κάνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό, έχει δώσει όλο το είναι του, έχει κάνει τον λόγο του πράξη, ό,τι έχει πει το έχει τηρήσει. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνη στον προπονητή, είχαμε και ατυχίες που δεν είχαν οι άλλοι. Είδατε ότι ο Ντίμα Φιλίποφ τραυματίστηκε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Φοίνικα και ενώ είχαμε πάρει το πρώτο σετ η ομάδα ξεφούσκωσε. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Ηρακλή».

- Για την αποχώρηση του Ρολάντ Ντεσπέϊν:

«Δεν είχαμε να κρατήσουμε κανένα Ντεσπέιν. Θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα χρέη. Είναι πολύ καλός παίκτης αλλά δεν άρμοζε στα οικονομικά του Ολυμπιακού. Εμείς θέλαμε να κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα και όχι να την πληρώσουν οι άλλοι παίκτες. Αν ερχόταν ένας παίκτης ακριβοπληρωμένος, μετά θα μας κορόιδευαν».

- Για το λόγο που ο Ολυμπιακός κινήθηκε τώρα κατά του Ηρακλή και όχι στη ξεκίνημα του πρωταθλήματος:

«Ξεκινήσαμε και είπαμε ότι η ομάδα μας δεν πρέπει να κάνει κάτι στον Ηρακλή για το καλό του βόλεϊ. Ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι όπως είναι, να το περάσουμε μπάι, όπως λένε λαϊκά, αλλά μέσα στη χρονιά υπήρξαν πολλά προβλήματα και με τον Ντεσπέιν και με τη διοίκηση του Ηρακλή, που μας πείραξαν ψυχολογικά, περιμέναμε να σεβαστούν μία κατάσταση. Από εκεί και πέρα, για αυτό κινηθήκαμε αυτή την περίοδο, γιατί είχαμε πληγωθεί, πώς λέμε ότι το θηρίο πληγώνεται...»

- Για την ήττα στην Πάτρα από την ΕΑΠ:

«Δεν νομίζω ότι αρμόζει ή μπορούσαμε να πούμε στους παίκτες να κάτσουν να χάσουν. Δεν αρμόζει στην ιστορία του Ολυμπιακού. Πήγαμε να το πάρουμε το παιχνίδι και χάσαμε. Στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να βρουν άλλοθι, να τα ρίξουν στον Ολυμπιακό. Για μένα δεν θέλω να λένε ότι είναι «αιώνιος» αντίπαλος, ειδικά στο βόλεϊ δεν υπάρχει Παναθηναϊκός. Αυτή τη στιγμή θα παίξει κατηγορία με την Πάτρα, αυτό τα λέει όλα. Προσπαθούν να βρούνε δικαιολογίες, να τα ρίξουν αλλού, μήπως ξεχαστεί και ο κόσμος ξεσπάσει στον Ολυμπιακό».

- Αν θα υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα:

«Αλλαγές σίγουρα θα υπάρχουν, δεν το συζητώ. Η ομάδα από του χρόνου θα κάνει πρωταθλητισμό, για να επιστρέψει στον θρόνο της».

- Αν ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να στηρίζεται στον Ντίμα Φιλίποφ:

«Ο Ντίμα είναι ένα παιδί που δεν μπορούσε να δείξει αυτά που αξίζει και αυτά που μπορεί να δείξει στον Ολυμπιακό. Όλες οι κακουχίες και οι τραυματισμοί τον άφησαν πίσω. Είναι νέο παιδί, πιστεύουμε πολύ σε αυτόν και για το μέλλον. Ειδικά εγώ σαν Λευτέρης, τον αγαπώ πολύ. Στηριζόμαστε για του χρόνου επάνω του. Δεν ξέρω τι θα πει ο πρόεδρος, κύριος Μιχάλης Κουντούρης, εγώ είμαι 100% της άποψης να μείνει και για του χρόνου».

-Για το αν του έχει γίνει εδώ και μήνες πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του για άλλα δύο χρόνια, πέραν της επόμενης χρονιάς;

«Είναι αλήθεια ότι του έχουμε κάνει πρόταση. Απλά θα πρέπει να γίνουν και άλλες συζητήσεις».

-Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες και αν ο Ολυμπιακός είναι πρόθυμος να τους κρατήσει:

«Ο,τι κάτσει από εδώ και πέρα στο τραπέζι θα είναι συζητήσιμο για όλους».

-Ποια είναι η δέσμευση του Λευτέρη Χρυσοφάκη για την επόμενη χρονιά:

«Είναι αποτυχία φέτος που δεν πήγαμε έστω τελικό, αλλά του χρόνου υπόσχομαι ότι ο Ολυμπιακός θα ξανανέβει στον θρόνο. Με πάσα ειλικρίνεια και συζήτηση με τον Μιχάλη Κουντούρη, θα ξανανέβει στον θρόνο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ