2013-10-07 13:08:05
Φωτογραφία για ''Οι Η.Π.Α. θα συνεχίσουν να εντοπίζουν τρομοκράτες''
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπεραμύνθηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α. αναφορικά με τις μυστικές επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία... του πλανήτη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών της Αλ Κάιντα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπαλί της Ινδονησίας, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), τόνισε πως «οι Η.Π.Α. κάνουν ό, τι κρίνουν σκόπιμο και νόμιμο για τον εντοπισμό τρομοκρατών».

Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή του John Kerry αποτέλεσε η σύλληψη ενός ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα, του Abu Anas al-liby, στη Λιβύη. Η παρουσία μελών των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στην αφρικανική χώρα προκάλεσε την αντίδραση Λίβυων αξιωματούχων, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον. Ορισμένοι μάλιστα έκαναν λόγο και για «απαγωγή».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το αν η Ουάσινγκτον είχε ενημερώσει τη Λιβύη πριν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, απάντησε ότι «δεν γίνεται να δίνονται πληροφορίες για επικοινωνία των Η.Π.Α. με μια ξένη κυβέρνηση πριν από δράσεις που οδηγούν στη σύλληψη καταζητούμενων για τρομοκρατικές ενέργειες».

Ο Abu Anas al-liby συνελήφθη το Σάββατο και όπως έγινε γνωστό καταζητείται για την εμπλοκή του στις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις αμερικανικές πρεσβείες της Κένυας και της Τανζανίας το 1998.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ