2013-10-05 23:57:06
Φωτογραφία για Αγρότες της Κρήτης: Δεν συζητάμε καν για το χαράτσι στα χωράφια
Αντίθετοι και αδιάλλακτοι στη θέση τους να είναι αντίθετοι με την φορολόγηση των αγροτοτεμαχίων παραμένουν οι αγρότες της Κρήτης χαρακτηρίζοντας αυτό το μέτρο άδικο και παράλογο. Μιλώντας στο prismanews.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Γιώργος Ντισπιράκης, περιέγραψε τη ζωφερή κατάσταση που θα επικρατήσει με το μέτρο αυτό.

Μας φορολογούν με 30 ευρώ το στρέμμα και θέλουν τώρα να το πάνε μέχρι και 250 – 300 ευρώ. Δεν θα μπορούμε να εξάγουμε προϊόντα. Μας βαράνε από παντού αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντισπιράκης και συνεχίζει λέγοντας πως θα μπορούσαν να μας φορολογήσουν με κριτήριο το εισόδημα μας και όχι με το πόσο κοντά βρισκόμαστε στη θάλασσα. Δεν συμβιβαζόμαστε πουθενά τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου.

Ακόμα περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ

Όσο αφορά στην επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μεσαρά, ο κ . Ντισπιράκης αναφέρει πως το θέμα έχει κολλήσει στα γνωστά γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν λέει να ξεκολλήσει.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα στον συνοικισμό των Μοιρών έχουν πληρωθεί μόλις 800 άτομα ενώ μένουν άλλοι 1.500 αγρότες που περιμένουν να τους επιστραφεί ο ΦΠΑ παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε θέσει στις αρμοδιότητες της την επιστροφή φόρου σε εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Στο Τυμπάκι επίσης, μόλις 600 άτομα έχουν δει να τους επιστρέφεται ο ΦΠΑ ενώ άλλοι 1.500 αγρότες περιμένουν ακόμη.

Για τους λόγους αυτούς, αύριο Κυριακή, οι αγρότες έχουν καλέσει βουλευτές, Περιφερειάρχη και Ευρωβουλευτές στο Τυμπάκι προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ