2013-10-05 19:37:09
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ... ΟΛΑ!
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης παραχώρησε συνέντευξη στο "RedPlanet.gr", όπου χαρακτήρισε την φετινή ομάδα πιο πλήρης από ποτέ, ενώ επεσήμανε πως σήμα κατατεθέν του Ολυμπιακού είναι το τρανζίσιον παιχνίδι.

"Φέτος θα είμαστε πιο δυνατοί κάτω από το καλάθι", σχολίασε.

Κατά την διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο 23χρονος πλέι-μέικερ των Πρωταθλητών Ευρώπης χαρακτήρισε την φετινή ομάδα πιο πλήρης από ποτέ, επεσήμανε πως σήμα κατατεθέν του Θρύλου είναι το τρανζίσιον παιχνίδι και τόνισε πως αυτή την φορά οι ερυθρόλευκοι θα είναι πιο δυνατοί κάτω από το καλάθι.

-Βαγγέλη, είσαι από την αρχή της προετοιμασίας της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού και είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας μιλήσεις για τις πρώτες σου εντυπώσεις.

"Είναι πολλά τα νέα παιδιά στην ομάδα και η προετοιμασία στο ξεκίνημα της ήταν κάπως ιδιαίτερη για εμένα διότι υπήρχαν αρκετοί καινούριοι παίκτες στο ρόστερ και ελάχιστοι μου ήταν γνώριμοι
. Παρόλα αυτά όμως θέλω να πω πως όλοι τους είναι πολύ καλά παιδιά, διαθέτουν εξαιρετικούς χαρακτήρες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Ο καθένας έχει αποδεχτεί τον ρόλο του, δουλεύουμε όλοι μαζί σκληρά και τώρα που προστέθηκαν στην ομάδα ο Μπίλι (Σπανούλης) και ο Μπέγκιτς, που ήταν οι τελευταίοι παίκτες που περιμέναμε, σιγά-σιγά θα δουλέψουμε όλοι μαζί και πιστεύω πως θα βγάλουμε προς τα έξω όλα αυτά που δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο".

-Προσθαφαιρέσεις πάντα θα γίνονται στις ομάδες, αυτό συνέβη και στον Ολυμπιακό φέτος. Θεωρείς πως η φετινή ομάδα είναι περισσότερο γεμάτη και πλήρης σε σχέση με πέρσι (2012-2013) και πρόπερσι (2011-2012);

"Πιστεύω πως ναι! Στις τρεις σεζόν που βρίσκομαι στην ομάδα, προσθέτοντας και την φετινή, μπορώ να πω πως διαθέτουμε την πιο γεμάτη ομάδα που είχαμε ποτέ στα τελευταία τρία χρόνια, την πιο πλήρης που έχω δει. Έχουμε τρία με τέσσερα άτομα ώστε να παίξουν σε κάθε θέση. Έφυγε ένας και πήραμε περίπου δύο σε κάθε πόστο. Ειδικά φέτος στην φροντ-λάιν μας έχουμε έξι ψηλούς που είναι όλοι ισοδύναμοι, διαθέτοντας μεγάλη αθλητικότητα, αποκτώντας ό,τι μας έλειπε. Για παράδειγμα, δεν είχαμε παιχνίδι post-up στην επίθεση και αποκτήσαμε φέτος τον Μπέγκιτς ο οποίος είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι και μπορεί να προσφέρει πολλά με αυτήν την ικανότητα του από την θέση του σέντερ".

-Από την εμπειρία σου, όντας στην τρίτη σου σεζόν στον Ολυμπιακό, πως θα πρέπει να διαχειριστεί την φετινή σεζόν η ομάδα; Διότι μέσα στο πρόγραμμα είναι και τα σκαμπανεβάσματα κατά την διάρκεια της χρονιάς, καθώς είναι πολλά και τα ματς.

"Σίγουρα η σεζόν θα είναι μεγάλη με πάρα πολλά παιχνίδια ειδικά στην Ευρωλίγκα. Πέρσι είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς όπως είπε και ο κόουτς, με τον δικό μου για παράδειγμα, που αρκετοί λένε πως δημιουργήθηκε από την κόπωση, λόγω των πολλών αγώνων, καθώς στην περασμένη σεζόν είχαμε και για πρώτη φορά τόσα πολλά ματς στο TOP-16. Για αυτόν τον λόγο η ομάδα έχει προβλέψει και διαθέτει 16 παίκτες φέτος ώστε στο ενδεχόμενο που απουσιάσει κάποιος να υπάρχει παίκτης για να αναπληρώσει το κενό του. Οι προπονητής έχουν διαχειριστεί το πρόγραμμα και ο καθένας τους ξέρει τι πρέπει να κάνει ώστε να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή για να διεκδικήσουμε τους τίτλους. Άλλωστε, τα τρόπαια δεν διεκδικούνται τώρα, αλλά τον Μάρτη τον Μάιο και τον Ιούνιο".

-Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ποια θεωρείς πως είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διατηρήσει ο Ολυμπιακός και στη φετινή σεζόν και παράλληλα να βελτιώσει;

"Πιστεύω πως αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε από πέρσι είναι ότι τρέχαμε πάρα πολύ. Το τρανζίσιον παιχνίδι είναι το σήματα κατατεθέν αυτής της ομάδας. Κάτι άλλο ακόμη είναι η σκληρή άμυνα όταν πρέπει. Όταν χρειάστηκε, σε ματς που ήταν πάρα πολύ δύσκολα πέρσι, παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα για να κερδίσουμε και τα καταφέραμε, αλλιώς δεν μπορούσαμε να νικήσουμε. Επίσης, θεωρώ πως αυτό που θα έχουμε φέτος πλεονέκτημα, σε σχέση με πέρσι, είναι η μεγαλύτερη αθλητικότητα ειδικά κάτω από το καλάθι. Και τα τρία πεντάρια που έχουμε, και γενικότερα οι ψηλοί μας, είναι πολύ καλοί στο μπλοκ και στην αλλοίωση του λέι-απ απέναντι στους κοντούς, οπότε εκτιμώ πως σίγουρα φέτος θα είμαστε πιο καλοί κάτω από το καλάθι".

-Αυτό, άλλωστε, την δυναμική και την αθλητικότητα κάτω από το καλάθι, ήταν και κάτι που σας έλειψε στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματα. Έτσι δεν είναι;

"Ακριβώς! Διότι ο Παναθηναϊκός είχε τους Λάσμε και Γκιστ με αποτέλεσμα εμείς να μην μπορούμε στην επίθεση να πλησιάσουμε εύκολα το καλάθι, ενώ παράλληλα στην άμυνα μας δυστυχώς δεν είχαμε αυτά τα στοιχεία στον ίδιο μεγάλο βαθμό. Δεν λέω πως οι συμπαίκτες μου δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, απλά ότι εμείς δεν είχαμε στον ίδιο βαθμό αυτή την δυναμική κοντά στο καλάθι".

-Κάνατε μία ονειρική σεζόν στην Ευρωλίγκα με την δεύτερη σερί κατάκτηση της, αλλά στο τέλος η σεζόν ολοκληρώθηκε κάπως άτσαλα, τόσο με το ότι δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι τελικοί, όσο και με την τιμωρία που ακολούθησε. Επίσης, αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού αισθάνονται θυμό διότι βλέπουν πως ορισμένοι δεν σέβονται την ομάδα. Τι μήνυμα τους στέλνεις;

"Κοίτα, και εμείς με τα παιδιά όταν συζητήσαμε μεταξύ μας αφού ολοκληρώθηκε η σεζόν με τον χαμό του πρωταθλήματος στην Ελλάδα αισθανόμασταν λες και ήταν αποτυχημένη η χρονιά. Γιατί όπως και να το κάνουμε η γεύση που μένει είναι η τελευταία και η τελευταία δυστυχώς ήταν πικρή για εμάς. Επίσης, η πίκρα ήταν διπλή, όχι μόνο γιατί χάσαμε τον τίτλο, αλλά και επειδή δεν χάσαμε μέσα στο γήπεδο, επειδή δεν μπορέσαμε μέχρι τέλους να διεκδικήσουμε τον τίτλο, αφού το πρωτάθλημα κρίθηκε εκτός γηπέδου και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για έναν αθλητή.

Εγώ θέλω να πω στον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να επαναφέρουμε το Πρωτάθλημα στον Πειραιά. Θέλουμε να κατακτήσουμε και το Κύπελλο, αλλά και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρωλίγκα. Και το λέω έτσι διότι εμείς σαν ομάδα δεν βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Πάντα βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, φάση με φάση, πρώτα να φτάσουμε στο TOP-16 και μετά βλέπουμε. Θέλουμε να τους κάνουμε περήφανους και το μόνο που ζητάμε από αυτούς είναι την στήριξη τους, όπως και την έχουμε τόσα χρόνια, αλλά χωρίς ακρότητες, διότι όπως είδατε μόνο κακό στην ομάδα μα κάνουν".

-Κατά πολλούς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη και ποιοτικότερη γραμμή στους γκαρντ. Η άποψη σου;

"Δυο χρονιές τώρα έχουμε πάρει δύο φορές σερί το Ευρωπαϊκό, ενώ πρόπερσι πήραμε και το Πρωτάθλημα, έχοντας σχεδόν την ίδια γραμμή στα γκαρντ. Η γραμμή των γκαρντ μας έχει μείνει η ίδια σε μεγάλο βαθμό και φέτος, οι 5 στους 6, και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα μας. Ξέρει ο καθένας μας τον ρόλο του στην περιφέρεια, έχουμε "δέσει" μεταξύ μας, ξέρουμε πως πρέπει να κινούμαστε, έχουμε αποκτήσει την χημεία μας, οπότε μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει και φέτος".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ