2013-10-05 15:38:03
Φωτογραφία για Ηλεία: Πρώτο μάθημα στο σχολείο για τον 11χρονο από την Απιδούλα!
Ανείπωτη ήταν την Παρασκευή η χαρά του 11χρονου Θανάση Γεωργακόπουλου από την Απιδούλα Πηνείας, καθώς ύστερα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις το πολυπόθητο ταξί έφθασε στο χωριό του και ο μικρός πήγε για πρώτη φορά στο σχολείο και έκανε μάθημα στην Α’ Γυμνασίου στο Σιμόπουλο, συνειδητοποιώντας για πρώτη φορά τι σημαίνει Γυμνάσιο.

Τα λόγια είναι πολύ λίγα για να περιγράψουν τα συναισθήματα του μικρού Θανάση, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα νέο σχολείο και έκανε νέους φίλους, ξεφεύγοντας από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του.

«Ξέμεινε» ο 16χρονος

Βέβαια, για την οικογένεια του κ. Γιώργου Γεωργακόπουλου, δόθηκε λύση κατά το ήμισυ, γιατί μπορεί να έφθασε χθες το πρωί ταξί στην Απιδούλα, ωστόσο μετέφερε μόνο τον ένα του γιο στο Σιμόπουλο, τον 11χρονο Θανάση, όχι όμως και τον 16χρονο Θοδωρή, που φοιτά στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

Το ταξί πήγε στο χωριό στις 7:30 το πρωί για να πάρει τον 11χρονο, ο 16χρονος ωστόσο δεν μπορούσε να περιμένει και αναγκάστηκε να μεταβεί και πάλι με το μηχανάκι στο Σιμόπουλο, για να προλάβει το λεωφορείο για Αμαλιάδα, προκειμένου να είναι στην ώρα του στο σχολείο.


Ο κ. Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο patrisnews.com, ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τον 16χρονο, γιατί είναι αδύνατον μέσα στο χειμώνα να μεταβαίνει κάθε πρωί στο Σιμόπουλο με το μηχανάκι. Χθες οι αρμόδιοι του είπαν ότι θα δουν το θέμα από Δευτέρα, για το εάν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει και δεύτερο ταξί.

Ο ίδιος πάντως, είναι διατεθειμένος να δεχθεί το ίδιο ταξί να μεταβαίνει από τις 7 το πρωί στην Απιδούλα, εάν αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να μεταφέρει και τα δύο παιδιά στο Σιμόπουλο και ο 11χρονος να περιμένει στο σχολείο μέχρι να ξεκινήσει το μάθημα.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ