2013-10-05 13:02:34
Φωτογραφία για Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ χούλιγκαν των «αιωνίων»
Κάτοικος των Πετραλώνων κοιτάζει με έκπληξη τις ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη βόμβας σε γραφεία συνδέσμου του ΠαναθηναϊκούΤο οπαδικό κύμα βίας καλά κρατεί, καθώς οι χούλιγκαν συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα.

Η ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 χθες τα ξημερώματα, σε γραφεία συνδέσμου οπαδών του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, μαγαζιά αλλά και κατοικίες, ήρθε ως συνέχεια στη βεντέτα που έχει (ξανα)φουντώσει τους τελευταίους μήνες μεταξύ οπαδών του Τριφυλλιού και του Ολυμπιακού.

Μολονότι και από τις δύο πλευρές την περασμένη σεζόν καταβλήθηκαν προσπάθειες για εκεχειρία, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Αρχής γενομένης από τον τελικό των «αιωνίων» για το Κύπελλο μπάσκετ στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού τον περασμένο Φεβρουάριο, άνοιξε νέος κύκλος αίματος. Τότε, μολονότι οι ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν παραλάβει μόλις από 900 εισιτήρια, τα περισσότερα εξ αυτών βρέθηκαν στα χέρια χούλιγκαν, οι οποίοι συνεπλάκησαν ακόμη και εντός του παρκέ, οδηγώντας στην προσωρινή διακοπή του αγώνα και στην εκκένωση της εξέδρας. Οι μάχες συνεχίστηκαν στους γύρω δρόμους, όπου υπήρξαν και μικροτραυματισμοί.


Παρά το τέλος της αγωνιστικής δραστηριότητας και τη συνήθη θερινή «κατάπαυση του πυρός» οι οπαδικές ορδές συνέχισαν ανεμπόδιστα τη δράση τους με μαφιόζικα χτυπήματα και «ραντεβού θανάτου». Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε συμπλοκή οπαδών στην Πάτρα τραυματίστηκε σοβαρά οπαδός των Ερυθρόλευκων, ενώ προ εβδομάδων μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ μαχαιρώθηκε 15χρονος οπαδός των Πειραιωτών και στενός συγγενής ενός εκ των επικεφαλής της Θύρας 7.

Ακολούθησε την περασμένη εβδομάδα η σφοδρή συμπλοκή χούλιγκαν, μέρα μεσημέρι, έξω από τον Αρειο Πάγο, στο περιθώριο δίκης για παλαιότερα επεισόδια στον Αλιμο, ενώ λίγες ώρες αργότερα ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού επιτέθηκε σε ερυθρόλευκο σύνδεσμο στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα, ενώ κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι με διπλό χτύπημα από πέτρα 23χρονος φίλος των Πρασίνων. Επίσης, όπως τονίζεται στους οπαδικούς κύκλους, τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει και άλλα παρόμοια περιστατικά, τα οποία όμως, μολονότι πηγάζουν από την εν λόγω κόντρα, χαρακτηρίζονται ως μεμονωμένα και μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Επειτα από αυτή την αλυσίδα της βίας και τη χθεσινή έκρηξη στα Πετράλωνα, διατυπώνονται έντονοι φόβοι ότι ο πόλεμος των χούλιγκαν δεν θα σταματήσει εδώ. Το μίσος ξεχειλίζει και στις δύο πλευρές, ενώ τα διαδοχικά μαφιόζικα χτυπήματα ρίχνουν ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, προκαλώντας μεγάλο προβληματισμό ενόψει των επερχόμενων ντέρμπι «αιωνίων» στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.
ΤΑ ΝΕΑ
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ