2013-10-05 11:14:51
Φωτογραφία για Χιλιοειπωμένες υποσχέσεις στην πρόταση για ΕΟΠΥΥ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Λειτουργία ενιαίου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 24ωρη λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εισαγωγή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, της κάρτας υγείας, της κατ' οίκον φροντίδας περιλαμβάνονται στην πρόταση που κατέθεσε προς διάλογο ο Αδ. Γεωργιάδης.

Την ώρα που οι μνημονιακές πολιτικές των ηγεσιών του υπουργείου Υγείας τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταβαραθρώσει τη δημόσια υγεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποιεί την πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής για την Υποστήριξη της Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) για τον ΕΟΠΥΥ για να δείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για την υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση του προέδρου της επιτροπής, Κ. Σουλιώτη, δεν διευκρινίζεται αν ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να είναι μόνο «αγοραστής» ή και «πάροχος» υπηρεσιών υγείας, αλλά γίνεται ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να ενοποιηθούν οι δομές υγείας του οργανισμού και να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του ΕΣΥ με εργαζομένους πλήρους απασχόλησης.


Η πρόταση, την οποία αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας παρέδωσαν στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο, κάνει λόγο για: λειτουργία ενιαίου συστήματος ΠΦΥ, 24ωρη λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εισαγωγή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, της κάρτας υγείας, της κατ” οίκον φροντίδας κ.ά.

Πρόκειται για προτάσεις χιλιοειπωμένες, οι οποίες εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια βρίσκονται στις προθέσεις της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης εξερχόμενος της συνάντησης δήλωνε ότι «πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες στον χώρο της υγείας το ταχύτερο δυνατό», 5 εκατ. άνεργοι και ανασφάλιστοι βρίσκονται εκτός του εθνικού συστήματος υγείας.

Ντάνι Βέργου
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ