2013-10-05 10:37:01
Φωτογραφία για Ηλεία: Τα πανάκριβα παράβολα δημιουργούν πολίτες δύο κατηγοριών στη Δικαιοσύνη
Οι συνεχείς αυξήσεις των παραβόλων και της εξαγοράς ποινών στην Ελληνική Δικαιοσύνη εμποδίζουν πλέον μεγάλο αριθμό πολιτών να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Δεν έχουν τα χρήματα για να καταθέσουν μια μήνυση (από 50 ευρώ έχει φτάσει 150!), να κάνουν μια έφεση (πενταπλασιάστηκε το κόστος), να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο κ.ο.κ.

Αυτό τόνισαν μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτά Χαρτιά» στην τηλεόραση της ΟΡΤ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου κ. Ν. Θεοδώρου και ο τ. πρόεδρος του Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Απ. Λιόσης.

Παράλληλα οι δύο καλεσμένοι επεσήμαναν την απίστευτη αύξηση στην εξαγορά ποινής.

Εν μέσω καταστροφικής οικονομικής ύφεσης που αφαιρεί το εισόδημα των ανθρώπων και τους φτωχοποιεί, το 5 ευρώ την ημέρα έχει γίνει 10 ευρώ συν 120%!

Μια ποινή 4 μηνών μπορεί να φτάσει λοιπόν στις 4.000 ευρώ μαζί με έξοδα και αμοιβή δικηγόρου.

Ο κ. Θεοδώρου επεσήμανε ότι οι ¨Ελληνες «δεν είναι δικομανείς» και απέρριψε με απόλυτο τρόπο τον ισχυρισμό των κυβερνώντων ότι αυξάνουν τα παράβολα για να περιορίσουν την ανευ ουσίας προσφυγή στα δικαστήρια.

«Αυτό που κατάφεραν είναι πολλοί Έλληνες να μην είναι σε θέση να υπερασπιστούν την τιμή και το δίκιο τους» κατέληξε.

Ο κ. Λιόσης χαρακτήρισε την κατάσταση «αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική».

Η Δικαιοσύνη απονέμεται στο όνομα «του ελληνικού λαού» είπε. «Ποιου λαού όμως; Αυτού που δεν μπορεί να προσέλθει στη Θέμιδα; Μόνον οι εύποροι έχουν αυτή την δυνατότητα πια».

Θεοδώρου και Λιόσης σχολίασαν τα θετικά και αρνητικά του νέου Κώδικα Δικηγόρων αλλά και τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, για την οποία τόνισαν ότι η Δικαιοσύνη έπραξε άριστα το καθήκον της.

πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
F1 GP Κορέας - FP3: Red Bull Vs Mercedes
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
F1 GP Κορέας - FP3: Red Bull Vs Mercedes
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ