2013-10-04 03:02:03
Φωτογραφία για Η Χ.Α. στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Σουλτς
Την ανησυχία του για την εξάπλωση του νεοναζιστικού φαινομένου και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λέγοντας ότι πρόκειται για κοινό κίνδυνο απέναντι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Επίσης, επεσήμανε ότι συζήτησε τις αιτίες που γεννούν και διογκώνουν το φαινόμενα, μία από τις βασικές αιτίες του οποίου είναι οι «σκληρές, αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες επιλογές» που ασκήθηκαν στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε εναντίον της θεωρίας των δύο άκρων, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη και ανιστόρητη, καθώς εξισώνει τα θύματα με τους θύτες.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα υπάρξει σύντομα σύγκληση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να συζητηθεί η αύξηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας, ο κ
. Τσίπρας δήλωσε ότι συμφώνησαν ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση, ούτε είναι λύση δεν είναι να φορτώνεις με δάνεια, προκειμένου να αποπληρωθούν τα προηγούμενα. «Λύση είναι η ανάπτυξη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η καταπολέμηση της ανεργίας» είπε, προσθέτοντας ότι έθεσε υπόψιν του κ. Σουλτς το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μια εναλλακτική πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι άκουσε με ενδιαφέρον τη σκέψη για τη δυνατότητα θεσμικού ελέγχου των 2/3 της τρόικας από τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διευκρινίζοντας ότι η τρόικα είναι ένα μόρφωμα το οποίο δεν έχει θεσμική κατοχύρωση με βάση την ευρωπαϊκή συνθήκη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ