2013-10-04 01:58:28
Φωτογραφία για Δώστε αυτοπεποίθηση στην κόρη σας
1. Μπορείς να κάνεις τα πάντα!

Αυτό που μπορείτε να τις διδάξετε είναι ότι εάν θέλουν μπορούν να κάνουν τα πάντα... Και δεν αρκεί απλώς να τους το λέτε αλλά πρέπει να τους το δείχνετε. Να τα βοηθάτε, δηλαδή, να πραγματοποιούν τα όνειρα τους. Εάν για παράδειγμα θέλουν να κάνουν μαθήματα πιάνου, μην διστάσετε γράψτε τα σε ένα ωδείο ακόμη και εάν σταματήσουν μετά από λίγο καιρό. Πείτε στις κόρες σας ότι ο κόσμος είναι για αυτές και φροντίστε να τους τον δώσετε.

2. Μην αφήνεις να σε επηρρεάζουν οι άλλοι

Όλοι, και οι κόρες σας, κάποια στιγμή θα υποστούν τον αρνητισμό και την πίεση από φίλες, συμμαθήτριες. Φροντίστε να γνωρίσετε τους φίλους της, τους δασκάλους, το σχολείο. Εξηγήστε της ότι οι φίλοι, η οικογένεια, τα αδέλφια της την αγαπούν. Όταν οποιοσδήποτε της πει κάτι κακό δεν θα πρέπει να δίνει σημασία γιατί η λίστα με τους ανθρώπους που την αγαπούν, τη νοιάζονται και ενδιαφέρονται για αυτήν είναι μεγάλη…Και αυτή η λίστα είναι που μετράει. Διδάξτε την να μην αντιδρά άσχημα όταν της συμπεριφέρονται άσχημα γιατί δεν θα αισθανθεί καλύτερα. Απλώς θα πέσει στο επίπεδο αυτών που της φέρθηκαν άσχημα.


3. Εξωσχολικές δραστηριότητες

Αυξάνουν την αυτοπεποίθηση καθώς γνωρίζουν συνεχώς νέους φίλους και αλλάζουν περιβάλλον με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να γίνουν πιο προσαρμοστικές και κοινωνικές. Πρέπει, όμως, να ασχολούνται με δραστηριότητες που πραγματικά τις ενδιαφέρουν. Είναι σημαντικό να εμπλακείτε και εσείς στην όποια εξωσχολική δραστηριότητα. Να είστε εκεί για αυτήν και να της συμπαραστέκεστε. Να μοιράζεστε μαζί της και να συμμετέχετε στην δραστηριότητα της.

Μερικά tips:

Αξιοποιήστε την ώρα του κρεβατιού για να μιλήσετε με την κόρη σας. Ρωτήστε την για τα είδωλα της, για το ποιόν θαυμάζει, τι την κάνει να αισθάνεται καλά, τι την κάνει να αισθάνεται ιδιαίτερη, τι φοβάται. Είναι η καλύτερη ώρα να της μιλήσετε για την σχολική βία και για το πως θα την αντιμετωπίσει.

Αφιερώστε τουλάχιστον 15’ την ημέρα για να κάνετε κάτι μαζί. Ιδανικά κάτι που της αρέσει: ζωγραφική, ξυλογλυπτική, διάβασμα, μαγειρική, μανικιούρ…)

Επαινέστε την. Κάντε την να νοιώσει μοναδική. Να νοιώσει ότι χωρίς αυτήν δεν θα τα καταφέρνατε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Καλή η ισοπαλία»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Καλή η ισοπαλία»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ