2013-10-04 00:59:51
Φωτογραφία για Η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στα Γρεβενά [Video]
Με κάθε επισημότητα, λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου 2013 τα Γρεβενά, σε μια λιτή τελετή, υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Τη φλόγα μετέφεραν τρεις λαμπαδηδρόμοι γρεβενιώτες αθλητές..

Νίκος Τότσικας, η Ζάκα Ιωάννα και η Βασιλική Ζωγράφου, αθλήτρια του στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών η οποία διακρίθηκε με Πανελλήνιες νίκες στα 600 και στα 2.000 m, άναψε το βωμό στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών Ύμνων της Ρωσίας και της Ελλάδας και η έπαρση των αντίστοιχων σημαιών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών Ανδρέας Τόσκας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δημοσθένη Κουπτσίδη ο οποίος απουσίαζε εκτός Γρεβενών για υποθέσεις του δήμου, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής SOCHI 2014 καθώς και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα διασχίσει 27 νομούς. Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Ρώσους θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Από εκεί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 123 ημερών, καλύπτοντας 65.000 χιλιόμετρα και 83 περιοχές της Ρωσίας, ενώ στα πλάνα των διοργανωτών είναι να ταξιδέψει η Φλόγα και στο διάστημα.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Σότσι της Ρωσίας. Συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

greveniotis.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ