2013-10-03 22:05:16
Φωτογραφία για Όρθιος ο ΠΑΟΚ στο Άλκμααρ
Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην Ολλανδία και ισοφάρισε την ΑΖ στις καθυστερήσεις στο ντέρμπι του 12ου ομίλου, με τον Σαλπιγγίδη να κάνει το 1-1 απαντώντας στο γκολ του Γκουγιελέβου από το 82΄.

Η ολλανδική ομάδα και ο «Δικέφαλος» παραμένουν επικεφαλής του ομίλου με 4 βαθμούς ύστερα από δύο αγωνιστικές, αφού Σαχτέρ Καραγκάντι και Μακάμπι Χάιφα αναδείχθηκαν ισόπαλες στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό, αφού στη δεδομένη επιθετικότητα της γηπεδούχου ο «Δικέφαλος» απάντησε με τον ίδιο τρόπο, θέλοντας να χτυπήσει την ΑΖ με τα ίδια όπλα.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα στάθηκαν άτυχοι στο 8ο λεπτό, όταν η «βολίδα» του Τζιόλη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Εστέμπαν, που επενέβη αποτελεσματικά και στο πλασέ του Κίτσιου, στο 21΄.

Η «απάντηση» των Ολλανδών ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Γιόχανσον (29΄), όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Βίτορ, πρόλαβε την έξοδο του Χακόμπο αλλά πλάσαρε άουτ.


Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια καλή στιγμή, με τον Αθανασιάδη να σουτάρει δυνατά και ελάχιστα άστοχα στο 39΄, σε κάθετη πάσα του Νίνη.

Ο ίδιος ταχύς ρυθμός διατηρήθηκε και στην επανάληψη, με την ΑΖ να απειλεί άμεσα στο 47΄ αλλά τον Χακόμπο να νικά τον Γκούντελι στο τετ α τετ και να σώζει την εστία του και τον «Δικέφαλο» να στέκεται για δεύτερη φορά άτυχος στο 51΄, όταν η κεφαλιά του Λούκας στη σέντρα του Τζαβέλλα έστειλε την μπάλα και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρι όμως είχαν και οι γηπεδούχοι στην κεφαλιά του πολύ επικίνδυνου Γιόχανσον (71΄), ύστερα από σέντρα του Ελμ από αριστερά. Προϊόντος του χρόνου η ΑΖ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να πιέζει τον ΠΑΟΚ, που πλέον αμυνόταν.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε δώσει δικαίωμα και οι Ολλανδοί το εκμεταλλεύτηκαν. Αφού στο 81ο λεπτό ο Χακόμπο έκανε νέα σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Γκούντμουντσον, στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ που έκρινε τον αγώνα. Σε φάση διαρκείας ο Όβερτουμ έκανε τη σέντρα, ο Κίτσιου δεν τραβήχτηκε για το οφ σάιντ και ο Γκουγιελέου νίκησε από κοντά τον ηρωικό Χακόμπο.

Τελικώς τίποτα δεν τελειώνει πριν σφυρίξει ο διαιτητής κι έτσι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και σε γέμισμα από μακριά, ο Σαλπιγγίδης πήρε τη μπάλα και σούταρε για το 1-1.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Pamela Anderson κάνει τόπλες στα 46!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Pamela Anderson κάνει τόπλες στα 46!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ