2013-10-03 18:12:46
Φωτογραφία για ΣΜΙΘ : ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ
Ο Τζο Σμιθ μίλησε στο "Goal" για τις μπασκετικές γωνιές της βραζιλιάνικης ψυχής που είναι, πάντως, αφοσιωμένη κι αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο.

Ο 36χρονος άσος της πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής, Πινέιρος, έκανε δηλώσεις ενόψει των δυο αγώνων με τον Ολυμπιακό, την Παρασκευή και την Κυριακή, για το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Αναλυτικά:

«Ε, δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό το συναίσθημα για εμένα. Ξέρεις, έπαιξα για χρόνια στην Ιταλία και ξέρω πώς είναι να βρίσκεσαι σε μία χώρα που έχει αναγάγει το ποδόσφαιρο σε κάτι μεγαλύτερο κι από την ίδια τη θρησκεία» είπε ο Σμιθ που για δεύτερη χρονιά θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πινέιρος, την ομάδα που μόλις τα τελευταία 4-5 χρόνια έχει μπει στο κάδρο των μεγάλων ομάδων του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

«Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε καθημερινό αγώνα για να αυξήσουμε τη δημοτικότητα του μπάσκετ, να το φέρουμε πιο κοντά στον κόσμο, να το καταστήσουμε πιο αγαπητό στη χώρα. Δεν είναι εύκολο, αλλά η ευκαιρία που μας δίνεται με τους αγώνες του Διηπειρωτικού κόντρα στον Ολυμπιακό είναι τεράστια. Θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε όσο γίνεται περισσότερο».


Μάλιστα έκανε και μια... αποκάλυψη: «Ξέρετε, προσωπικά έχω και μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, καθώς η οικογένεια της συζύγου μου κατάγεται από τη χώρα σας, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να επισκεφτώ την Ελλάδα παρά μόνο δύο φορές για αγώνες. Και θα το ήθελα πάρα πολύ».

Για να προσθέσει: «Για τη Βραζιλία το γεγονός του Διηπειρωτικού Κυπέλλου ειναι πολύ σημαντικό. Φανταστείτε ότι τις τελευταίες ημέρες η πόλη έχει κατακλυστεί από φωτογραφίες του Σπανούλη».

H ιστορία του «J» και ο «Kill Bill»

O Tζο Σμιθ που κατάγεται από το Χάντσβιλ της Αλαμπάμα κάθε καλοκαίρι διοργανώνει καμπ στην πόλη του το οποίο, μάλιστα, έχει και μεγάλη επιτυχία. Στα 36 χρόνια πια ο στόχος του είναι να προσφέρει μαζί με την οικογένειά του, την οικογένεια Σμιθ, και τίτλο: One family, one team! Μία οικογένεια, μία ομάδα. Είναι τέτοιοι οι δεσμοί που ενώνουν αυτόν και την οικογένειά του που τα ονόματα των γονιών και των αδελφών του ξεκινούν όλα από τα γράμμα J... Δηλαδή: Joe, Jason, Jaime, Jordan, Jada (τα πέντε αδέλφια) και JoAnn, Joe που είναι οι γονείς. «Είναι πολλοί οι παίκτες που όλοι γνωρίζουμε από τον Ολυμπιακό. Ο Σπανούλης φυσικά, το πρόσωπο του οποίου βρίσκεται παντού στο Σάο Πάουλο αυτές τις ημέρες, τον Εϊσι Λο, ακόμα και τον Χάινς, ο οποίος όμως δεν παίζει πια στους ''ερυθρόλευκους''. Είναι μεγάλη τιμή μας που θα αντιμετωπίσουμε αυτή την ομάδα».

Το γήπεδο της Πινέιρο έχει χωρητικότητα 1.000 ανθρώπων, κάτι που μοιάζει παράξενο. «Οχι, δεν είναι και τόσο. Η Πινέιρος ουσιαστικά είναι ένα τεράστιο sports club που ασχολείται με όλα τα αθλήματα και λειτουργεί με μέλη και δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους. Οταν παίζουμε πιο σημαντικά ματς, όπως αυτό με τον Ολυμπιακό, μετακινούμαστε σε ένα πολύ μεγαλύτερο γήπεδο, με πολύ αυξημένη χωρητικότητα. Ολοι λένε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Εγώ και λόγω της πείρας αλλά και της ηλικίας μου είμαι κάτι σαν η μαμά του λόχου στα αποδυτήρια. Από τότε που έγινε γνωστό, έρχονται συνέχεια οι συμπαίκτες, ακόμα και οι προπονητές μας, για να ρωτήσουν επιπλέον πληροφορίες για τον Ολυμπιακό, καθώς εγώ τον ξέρω λίγο καλύτερα. Είναι τεράστιο το ενδιαφέρον που δείχνουν όλοι και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο».

«Παγκόσμια δύναμη»

Μιλώντας για τους ερυθρόλευκους, τον στόχο του Τζο Σμιθ, έσταζε μέλι. «Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και για όλους μας είναι μεγάλη πρόκληση να τον αντιμετωπίσουμε». 

Ο Σμιθ δεν είναι Ελληνας ούτε Ευρωπαίος για να κρίνει με ιδιοτελή κριτήρια. Κι όταν λέει ότι ο Ολυμπιακός είναι μία παγκόσμια δύναμη, «το εννοώ πέρα για πέρα. Φυσικά και το ΝΒΑ είναι σε άλλο επίπεδο, αλλά η Ευρώπη έχει το καλύτερο πρωτάθλημα μετά το ΝΒΑ. Και όλοι εδώ στη Ν. Αμερική το αντιμετωπίζουμε με τεράστιο σεβασμό. Ο Ολυμπιακός έχει απίστευτη ενέργεια, διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες και είναι δύο φορές συνεχόμενες πρωταθλητής Ευρώπης. Και μόνο αυτό το γεγονός μιλάει από μόνο του».

«O Τύπος ασχολείται»

Στη Βραζιλία το μπάσκετ δεν κατέχει πολύ μεγάλο μέρος της επικαιρότητας. Ο χώρος που αφιερώνουν οι εφημερίδες είναι μικρός, αλλά «όχι τον τελευταίο καιρό. Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό έχουν ξεσηκώσει τους πάντες. Και στις εφημερίδες ο χώρος που αφιερώνουν για το μπάσκετ είναι ο μεγαλύτερος από ποτέ, εξαιτίας αυτών των αναμετρήσεων. Οι δημοσιογράφοι ασχολούνται, μας ζητούν συνεντεύξεις και φυσικά όλοι γνωρίζουν το μέγεθος του Ολυμπιακού».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ