2013-10-03 09:15:04
Φωτογραφία για Google και Ε.Ε. προς επίτευξη συμφωνίας για τα αποτελέσματα αναζήτησης
Φαίνεται πως το σήριαλ μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Google οδεύει προς το τέλος, καθώς ο Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού Joaquin Αlmunia εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις νέες προτάσεις της εταιρίας.

H Ε.Ε είχε "βάλει στο μάτι" εδώ και καιρό την μηχανή αναζήτησης της Google.

Ο λόγος είναι ότι παραβίαζε μια σειρά από υποχρεώσεις της σχετικά με τον ανταγωνισμό, με την κατηγορία για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της να την απειλεί με βαρύτατο πρόστιμο, έως και 10% επί των συνολικών της κερδών, τα οποία πλησιάζουν τα 4 δισ. ευρώ.

Οι ανταγωνιστές είχαν παραπονεθεί στο παρελθόν για την παντελή ή ελλιπή παρουσία των υπηρεσιών τους στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, όπως υποχρεούται από τις ευρωπαϊκές διατάξεις, γι’ αυτό και η εταιρία αποφάσισε να προτείνει ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις απ’ ότι στο παρελθόν για να ικανοποιήσει τον Almunia.

Όπως δήλωσε ο Επίτροπος "Έχουμε φτάσει σε ένα κομβικό σημείο στην υπόθεση. Με τις βελτιωμένες προτάσεις στο τραπέζι, νομίζω ότι μπορούμε να ξαναρχίσουμε να εργαζόμαστε στο θέμα από κοινού”, δείχνοντας την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες προτάσεις της Google.

Όλα δείχνουν ότι ένας συμβιβασμός είναι προ των πυλών και αναμένεται πλέον και το feedback των ανταγωνιστών της αμερικανικής εταιρίας για να ολοκληρωθεί μια υπόθεση που διαρκεί μέχρι στιγμής 3 χρόνια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ