2013-10-02 21:40:03
Φωτογραφία για Η Ελληνίδα που συγκλονίζει τον κόσμο της μόδας
Το όνομά της θυμίζει το ένδοξο βυζαντινό παρελθόν. Η καταγωγή της μοιράζεται ανάμεσα σε Ελλάδα, Γαλλία, Νότιο Αφρική και τη νήσο Κουρασάο που ανήκει στις Ολλανδικές Αντίλλες. Η εμφάνισή της είναι αψεγάδιαστη και η κουλτούρα της ανεπτυγμένη, ενώ οι αναλογίες του σώματός της αγγίζουν την τελειότητα. Με όλα αυτά τα εφόδια, πώς να μη θεωρείται το... next best thing στον θαυμαστό κόσμο της μόδας; Μόλις 18 Μαΐων, η Ιουστίνη Αλεξανδροπούλου έχει στο ενεργητικό της μία νίκη στον φημισμένο διαγωνισμό Elite Model Look και συνεργασίες με τον οίκο Louis Vuitton και πολλές άλλες διεθνούς φήμης εταιρίες. Κατά τ' άλλα, είναι μια απλή και προσιτή κοπέλα που αγαπάει την τέχνη, τρελαίνεται για σουβλάκια και βρίσκει γοητευτικό τον Σάκη Ρουβά.

Γεννημένη στη Λιλ της Γαλλίας, η Ιουστίνη έχει έναν αδελφό τρία χρόνια μικρότερό της. Μεγάλωσαν μαζί στους κόλπους μιας ευτυχισμένης οικογένειας. Ο πατέρας της, τραπεζίτης στο επάγγελμα, έλκει τις ρίζες του από τη Νότιο Αφρική και τις Ολλανδικές Αντίλλες
. Συγκεκριμένα, οι πρόγονοι της οικογένειας Heufke, όπως είναι το πατρικό όνομα του μοντέλου, ήταν μεταξύ των Ολλανδών που ίδρυσαν την πόλη του Κέιπ Τάουν! Η γιαγιά της Ιουστίνης ωστόσο κατάγεται από το εξωτικό νησί Κουρασάο. Μάλιστα, όλοι στην οικογένεια του πατέρα της μιλούν παπιεμέντο, πρόκειται για μια τοπική διάλεκτο στην οποία τα αγγλικά ανακατεύονται με τα ολλανδικά και τα ντόπια ισπανικά, ενώ οι λέξεις που περιλαμβάνει προφέρονται τραγουδιστά!

Από την Αχαΐα

Πού... κολλάει το επίθετο Αλεξανδροπούλου σε όλα αυτά; Μα, φυσικά στη μητέρα της Ιουστίνης, ονόματι Μαρί, η οποία είναι δικηγόρος με καταγωγή από το Αίγιο της Αχαΐας. Η ίδια άσκησε τη δικηγορία δεκαεπτά συναπτά έτη στη Λιλ της Γαλλίας, χρησιμοποιώντας το ελληνικό επίθετό της. Η Ιουστίνη και ο αδελφός της έχουν και τα δύο επίθετα, αλλά τα τελευταία δυόμισι χρόνια που η οικογένεια έχει μετακομίσει μόνιμα στη χώρα μας χρησιμοποιούν το ελληνικό, το οποίο προφέρεται πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι το Heufke. Η Ιουστίνη ανακαλύφθηκε από έναν κυνηγό ταλέντων στη σχολή πιάνου, όπου φοιτούσε στη γαλλική πόλη Λιλ. Το πανέμορφο κορίτσι δεν είχε κλείσει ακόμη τα δεκαπέντε. Κι όμως, λίγους μήνες αργότερα κέρδισε την πρώτη θέση στον φημισμένο διαγωνισμό Elite Model Look στο Παρίσι. Οι πόρτες του μόντελινγκ άνοιξαν διάπλατα για εκείνην την ίδια στιγμή. Η μητέρα της όμως δεν επέτρεψε να πάρουν τα μυαλά της αέρα. Αφού την άφησε να ασχοληθεί για λίγο με τον λαμπερό κόσμο της μόδας, στη συνέχεια περιόρισε αισθητά τις δραστηριότητές της, ώστε να αφοσιωθεί στο σχολείο της.

Στα μουσεία

Η Μαρί ήταν ο άνθρωπος που μετέδωσε στην Ιουστίνη το πάθος για την τέχνη και την ιστορία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που της έδωσε και βυζαντινό όνομα. Οπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της η 18χρόνη κοπέλα, από τότε που θυμάται τον εαυτό της επισκέπτεται μουσεία με την οικογένειά της. «Στη Λιλ, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα μέχρι την εφηβεία μου, πηγαίναμε κάθε Κυριακή. Επίσης έχω γυρίσει όλα τα μουσεία σε Παρίσι, Λονδίνο και σε αρκετές άλλες μητροπόλεις της Ευρώπης. Αν και η πρώτη μου ανάμνηση είναι από το Μπενάκη, όταν ο αδελφός μου πήγε να ρίξει κάτω ένα άγαλμα!» είχε πει χαρακτηριστικά η Ιουστίνη. Στα αρχικά πλάνα της ήταν να σπουδάσει Διεύθυνση Μουσείων και Ιστορία της Τέχνης. Τελικά έδωσε προτεραιότητα στη Νομική ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας της.

Στο Παρίσι

Εδώ και λίγο καιρό η Ιουστίνη ζει μόνιμα στο Παρίσι όπου συνδυάζει αρμονικά τις σπουδές της με πετυχημένη καριέρα στο μόντελινγκ. Στο δεύτερο κομμάτι την εκπροσωπεί η Βάσω Βανιά του πρακτορείου VN Models, στο δυναμικό του οποίου ανήκει η 18χρόνη. Εχοντας πρωταγωνιστήσει μέχρι τώρα σε μεγάλες καμπάνιες, όπως των Lois Jeans, αυτή την εποχή η Ιουστίνη δουλεύει στον οίκο Louis Vuitton και ταξιδεύει συχνά σε Ευρώπη και Αμερική προκειμένου να συμμετάσχει σε πρωτοκλασάτα fashion shows. Σε ό,τι αφορά το ελληνικό βιογραφικό της, σημειώστε και τη συμμετοχή της στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού του Σάκη Ρουβά «Τώρα».

Το βιβλίο της μητέρας της για την ιστορία του Αιγίου

Ούσα χωρίς επαγγελματική δραστηριότητα όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα, η μητέρα του 18χρόνου μοντέλου έκανε έρευνα και έγραψε ένα δοκίμιο με βιωματικές αναφορές και ιστορικές διηγήσεις για το Αίγιο. Σε αυτό αναφέρεται και στις Φλάνδρες που απορρέουν από τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας στην περιοχή, μετά την 4η Σταυροφορία. Το βιβλίο της Μαρί Αλεξανδροπούλου θα επιμεληθεί και θα εκδώσει ο Χρήστος Ζαμπούνης.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ