2013-10-02 19:57:45
Φωτογραφία για Διαβάστε την απάντηση της εταιρείας Πλαίσιο Computers σχετικά με δημοσίευμα αναγνώστη
Αφορά Μήνυμα αναγνώστη σχετικά με το Πλαίσιο: "Φάμπρικα ή όχι...; Αλήθεια τους υπνωτίζουν...;"

Αγαπητέ αναγνώστη και πρώην συνάδελφε,

Είναι πραγματικά απογοητευτικά τα όσα γράφεις σε επίπεδο όχι μόνο Πλαισίου, αλλά και σε κοινωνικό πλέον επίπεδο Αρχικά όπως πολύ σωστά γράφεις, μιλάς για μια εταιρία που πληρώνει πάντα στις 15 και 30 του μηνός, δεν έχει κάνει ποτέ περικοπές και προσλαμβάνει με την παλιά συλλογική σύμβαση, δηλαδή με μισθό 70% υψηλότερο από την καινούρια σύμβαση και βέβαια από όλες τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου.

Πάμε στα θέματα που έθεσες:

• Ωράριο - Υπερωρίες: Ποτέ δε ζητάει κανείς να έρχεται ο συνεργάτης μας σταθερά μια ώρα πιο πριν. Εκτός αν γενικεύεις κάποια συγκεκριμένη περίσταση ανάγκης ή αν μπερδεύεις τη βάρδια της πρωινής παραλαβής που για κάποιους ξεκινάει στις 8.00, αλλά τελειώνει και μια ώρα νωρίτερα. Όσον αφορά στις υπερωρίες, το Πλαίσιο έχει πληρώσει πάνω από 180.000€ μέχρι στιγμής (γεγονός που αποδεικνύεται οποιαδήποτε στιγμή θέλεις νομικά)
. Σίγουρα βέβαια δεν είμαστε Δημόσιο. Αν έχουμε πελάτες που δεν εξυπηρετούνται ή έχουμε κάποια μεγάλη παραλαβή και δεν επαρκεί η δύναμη τη συγκεκριμένη στιγμή, θα ζητήσουμε στο συνεργάτη μας να κάτσει λίγο παραπάνω. Θα περιμέναμε όμως να εκτιμήσεις το γεγονός ότι παλεύουμε για να κρατήσουμε την εταιρία υγιή και να συμψηφίσεις το πολύ ανώτερο επίπεδο του μισθού σου και τις γενικότερες κάκιστες συνθήκες που επικρατούν έξω.

• Σπαστό ωράριο: το σπαστό ωράριο είναι απολύτως νόμιμο και είναι ακριβώς η ίδια λογική με αυτή ενός καταστήματος γειτονιάς, όπου κλείνει στις 14.00 και ανοίγει στις 17.30 με βάσει τον εμπορικό σύλλογο. Άρα εσύ παραπονιέσαι για κάτι που είναι πραγματικότητα για 100άδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε καταστήματα της γειτονιάς και σε εποχές που εκατομμύρια άνθρωποι είναι τελείως άνεργοι.

• «Ποντικότρυπες»: μιλάς για τα staff rooms που έχουμε σε κάθε κατάστημα. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε παραπάνω! Δεν έχουμε δει ποντικότρυπες με πανάκριβη πολυθρόνα μασάζ, free internet και 40 ιντσών LED TV όπου οι συνάδελφοί μας μπορούν να βλέπουν τηλεόραση την ώρα που τρώνε ή που κάνουν μασάζ!

• Δουλεύω μακριά από το σπίτι μου (ενώ γράφουν ότι θα δουλεύεις δίπλα): έχεις πολύ δίκιο αν γράφουμε κάτι που δεν υλοποιούμε. Η αλήθεια είναι ότι με τις σημερινές συνθήκες κρίσης είναι αδύνατον να έχουμε κάθε συνεργάτη μας εκεί που τον βολεύει το μεταφορικό, διότι τότε το κόστος προσωπικού θα απογειωθεί, πράγμα που θα οδηγήσει σε ζημίες, πράγμα που θα οδηγήσει σε κλείσιμο και άρα απολύσεις. Σίγουρα προτιμούμε να «ξεβολέψουμε» έναν αριθμό συνεργατών και να πηγαίνουν λίγα χιλιόμετρα παραπάνω, από το να «ρίξουμε έξω» μια επιχείρηση που απασχολεί 1100 ανθρώπους, πράγμα καθόλου σπάνιο στις εποχές που ζούμε

• Πρωινά meetings – αυστηρότητα: εμείς την πρωινή συνάντηση της ομάδας του καταστήματος τη θεωρούμε επαγγελματισμό. Έτσι είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα, μοιράζουμε τις εργασίες μας και ανακοινώνουμε τα καλά και τα κακά της προηγούμενης ημέρας. Αυτό μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά είναι ειλικρινές και υγιές να μαθαίνεις τα λάθη σου και να επιβραβεύεσαι για τις επιτυχίες σου. Αν έχεις πάει καλά θα ακούσεις το μπράβο και αν δεν έχεις πάει καλά κάποιος θα στο επισημάνει. Το βρίσιμο από την άλλη πλευρά είναι απαράδεκτο. Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε τέτοια γραμμή (σίγουρα εσύ δεν έχεις περάσει εκπαίδευση leadership, αλλιώς θα το ήξερες), αλλά επειδή έχουμε γενικά μια πιο casual κουλτούρα (μιλάμε στους συναδέλφους μας σα να μιλάμε σε ένα φίλο μας), αυτό πολλές φορές μπορεί να ξεφύγει και κάποιος συνάδελφος ή προϊστάμενος να μιλήσει απρεπώς. Αυτό είναι σίγουρα μεγάλο λάθος, δεν είναι γραμμή μας και θα μας βοηθούσε να μας δώσεις παραπάνω πληροφορίες

• Επιλογή και Εκπαίδευση Προσωπικού: ένα τμήμα προσωπικού δεν μπορεί να παίρνει οποιονδήποτε του γυαλίσει και χωρίς καμία εκπαίδευση να τον ρίχνει στο κατάστημα για να εξυπηρετεί χιλιάδες πελάτες όντας άσχετος. Το δικό μας τμήμα προσωπικού σίγουρα δεν το κάνει. Λαμβάνουμε πάνω από 4.000 βιογραφικά το μήνα από τα οποία προσλαμβάνουμε περίπου 30 συνεργάτες… Στην επιλογή είμαστε (αναγκαστικά) πολύ επιλεκτικοί και η εκπαίδευση γίνεται με best practice videos, role playing, seminar & on the job training και είναι γενικά από τα πιο top προγράμματα εκπαίδευσης λιανικής στην Ελλάδα. Φυσικά θα ελέγξουμε αν η δουλειά όντως σου αρέσει και αν έχεις μάθει τα προϊόντα για τα οποία θα καλεστείς να συμβουλεύεις. Αν η απόδοσή σου στην εκπαίδευση δεν είναι καλή σίγουρα θα σταματήσεις. Αν μπεις στο κατάστημα με ελλιπή εκπαίδευση, ο επισκέπτης θα λάβει κακή εξυπηρέτηση και πολύ απλά θα πάει να ψωνίσει αλλού. Όσον αφορά στην καταγραφή συνομιλιών στην αίθουσα εκπαίδευσης, είναι επιχείρημα επιπέδου υπνωτισμού (εξωφρενικά αναληθές αλλά ευφάνταστο), οπότε δεν το σχολιάζουμε

• Απόλυση αντί παραίτησης: το να δηλώνεις παραίτηση και να ζητάς μετά να το «κάνουμε απόλυση» για να μπεις στο ταμείο ανεργίας δεν είναι και ότι καλύτερο. Σκοπός του ταμείου ανεργίας είναι να παρέχει ένα δίχτυ ασφαλείας σε όσους ξαφνιάζονται από μια απρόσμενη και μη επιθυμητή απόλυση και όχι να πληρώνει αυτούς που πήραν εσκεμμένη απόφαση να αλλάξουν περιβάλλον εργασίας και όσο δε δουλεύουν και είναι σε αναζήτηση να πληρώνονται από το κράτος

Για να δούμε λίγο και τη μεγάλη εικόνα: το να είμαστε μια Ελληνική εταιρία που νικάμε διεθνείς ομίλους με τεράστια «πορτοφόλια», σε μια εποχή αβάσταχτης οικονομικής κρίσης και να μπορούμε να πληρώνουμε στην ώρα μας, με μισθούς προ κρίσης και με τόσα benefits, δεν είναι από τύχη. Είναι επειδή κάνουμε πρωταθλητισμό. Και επειδή μια εταιρία δεν κρίνεται από την προσπάθεια ενός, αλλά από την προσπάθεια όλων, επιβάλλεται όλοι να προσπαθούμε παραπάνω και να είμαστε καλύτεροι από τους ανταγωνιστές μας, απλά για να μπορούμε να μην κλείσουμε, όπως πάρα πολλές άλλες εταιρίες που θα βλέπεις κάθε μέρα στο internet.

Τι ΔΕΝ ανέφερες για μας:

o Bonus: το πρωτάθλημα που κάνουμε μεταξύ των καταστημάτων είναι για να παίρνουν bonus οι καλύτεροι. Σε αυτές τις εποχές, εμείς δίνουμε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ bonus στους καλύτερους κάθε κατηγορίας, από πωλητές μέχρι διευθυντές

o Dream team events: οι καλύτεροι του 3μήνου, εκτός από το χρηματικό bonus, έρχονται σε VIP event, με super catering και μουσική, ζωντανή βράβευση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο μπροστά σε όλο το management team και μετά έξοδο σε κάποια top πίστα!

o Τις παροχές μας: πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ότι και αν σου συμβεί, το 80% των εξόδων είναι πληρωμένα). Διευθυντές έχουν κινητό και αυτοκίνητο! Οι συνάδελφοι στα κεντρικά γυμναστήριο, κουπόνι βενζίνης και δωρεάν Αττική Οδό ή κάρτα ΜΜΜ

o Εξέλιξη από μέσα: ποτέ δεν παίρνουμε έτοιμο στέλεχος από έξω. Όλοι οι διευθυντές καταστημάτων μας, όπως και τα στελέχη στα κεντρικά, έχουν εξελιχθεί από μέσα, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς που έχει δουλέψει και έχει πετύχει δεν «καπελώνεται» από κάποιον εξωτερικό

Τέλος, ο στόχος μας πάντα είναι να είμαστε πρωταθλητές και να βγάζουμε πρωταθλητές. Θέλουμε οποιοσδήποτε συνάδελφος, ακόμα κι αν φύγει από το Πλαίσιο, να βγει πολύ καλύτερος από ότι μπήκε. Αν μείνει, να τον εξελίξουμε όσο πιο ψηλά και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και αυτό απαιτεί επαγγελματισμό, πολλή δουλειά, όραμα και αφοσίωση.

Εσύ όμως δεν ήθελες αυτά. Ήθελες μια δουλειά δίπλα στο σπίτι σου, που να πληρώνεσαι πάντα στην ώρα σου, με 700€ καθαρά, ακριβές και συνεχές 8ωρο, ανεκτικότητα στις καθυστερήσεις και σε χαμηλά standards εξυπηρέτησης και χωρίς πίεση, στην Ελλάδα του 2013.

Μακάρι να το βρεις, αλλά μάλλον θα είναι δύσκολο. Διότι η αλήθεια είναι ότι η εταιρία που μπορεί να σε εξελίξει και να είναι και αξιόπιστη και ανταγωνιστική στην πληρωμή σου, είναι μια εταιρία μάχιμη και άρα θα απαιτεί προσπάθεια.

Η εταιρία που θα είναι ok να καθυστερείς, να είσαι χαλαρός και να είναι και δίπλα στο σπίτι σου, είναι εταιρία μη μάχιμη και άρα μάλλον θα είσαι στάσιμος, με αβέβαιο μέλλον και με αναξιόπιστες και μη ανταγωνιστικές πληρωμές.

Όπως και να έχει, σου ευχόμαστε καλή τύχη σε κάθε νέα σου αναζήτηση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ