2013-10-02 18:54:03
Φωτογραφία για Ένταση διαφωνίες και αποχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης
Με αντιπαραθέσεις και διαφωνίες που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης Νίκου Σαλπιστή, συνοδεύτηκε η πρόταση του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για έκδοση ψηφίσματος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αιτία το γεγονός ότι το ψήφισμα ήταν γενικό και επιπλέον ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε απλώς να το ψηφίσουν χωρίς να τοποθετηθούν.

Ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης έκανε λόγο για ιστορικές στιγμές που ζούμε και πρόσθεσε πως αυτό που χρειάζεται είναι νηφαλιότητα. «Η Δημοκρατία πάντοτε είναι δυνατή και υπό αυτή την έννοια θα έπρεπε να υπάρχει εγκράτεια και όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στο να υπάρχει ένα θετικό κλίμα».

Ψήφος χωρίς τοποθέτηση

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Λεμονόπουλος διάβασε το ψήφισμα. « Με αφορμή την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης καταθέτει τη θλίψη την οδύνη και την συμπαράσταση στους οικείους του
. Εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή του, καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται και δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». Ο κ. Λεμονόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως δεν θέλει να συζητήσουν το θέμα «δεν είναι το θέμα πολιτικό, ας σεβαστούμε τη μνήμη του νεκρού και να κλείσει εδώ το θέμα, δεν θέλω να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση».

Ο κ. Λεμονόπουλος ζήτησε να ψηφίσουν για το εάν δέχονται ή όχι το ψήφισμα και αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στους επικεφαλής τον λόγο για να τοποθετηθούν. Αποτέλεσμα της έντονης αντιπαράθεσης ήταν να αποχωρήσει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σαλπιστής ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μετά από έντονες αντιδράσεις από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, τελικά τοποθετήθηκε ο κ. Μάντζιος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως ο συνδυασμός του ζητήθηκε να γίνει ένα ψήφισμα καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή. «Εντούτοις βλέπουμε ότι με το ψήφισμα αυτό γίνεται μια εξίσωση, αποσιωπώντας ότι αποτελεί οργανωμένο πολιτικό έγκλημα από τη Χρυσή Αυγή και ακλουθώντας τη θεωρία των δυο άκρων».

Το ψήφισμα τελικά ψηφίστηκε από όλους εκτός από τον κ. Μάντζιο.

katerini-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ