2013-10-02 16:00:08
Φωτογραφία για Τομπάζης: Δε χάσαμε τον τίτλο από τα λάστιχα!
Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari και συμπατριώτης μας Νικόλας Τομπάζης, δίνει μια άλλη διάσταση πιο σφαιρική στα λεγόμενα του Αλόνσο, ο οποίος θεωρεί πως οι ελπίδες του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, «πέταξαν» όταν άλλαξε ο σκελετός ελαστικών της Pirelli.

Η εν λόγω αλλαγή έγινε το καλοκαίρι στο Ουγγρικό GP. Από τότε ο Φέτελ μονοπωλεί τις νίκες ενώ ο Αλόνσο δίνει επικές μάχες αλλά φτάνει μέχρι το δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Σύμφωνα με τον Τομπάζη παραείναι απλοϊκό να πει κανείς πως η υστέρηση της Ferrariοφείλεται στα ελαστικά: « Θα ήταν επιπόλαιο από την πλευρά μας να αποδώσουμε στα ελαστικά την πτώση στην απόδοσή μας. Κάναμε κάποιες επιλογές όσον αφορά στην εξέλιξη του μονοθεσίου που δεν ήταν τόσο ισχυρές και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Η τεχνολογία της αεροσήραγγας μας είναι ένα αδύνατο σημείο για μας σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας. Είχαμε προβλήματα όσον αφορά στη ροή του αέρα και δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μοντέλο σε ικανοποιητική κλίμακα για τις δοκιμές
. Τα μετρητικά μας όργανα ήταν παρωχημένα και δεν μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε μέσα στην ημέρα όσα πειράματα απαιτούνταν. Εκεί χάναμε πολύ χρόνο. Ξοδέψαμε πολύ χρόνο ώστε να αναβαθμίσουμε τη σήραγγα και να επιλύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα. Είμαι αισιόδοξος πως όταν λειτουργήσει ξανά η αεροσήραγγα δε θα υστερούμε σε σχέση με τους αντιπάλους μας».

Η Ferrari φέτος είχε κλείσει τη σήραγγα στο Μαρανέλο και όλη η δουλειά γίνονταν στη σήραγγα της Κολωνίας, που οι κόκκινοι νοίκιαζαν από την Toyota.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari, Νικόλας Τομπάζης αριστερά, συζητά με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Πατ Φράι.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ