2013-10-02 11:59:55
Φωτογραφία για Η Ουάσιγκτον απέλασε τον επιτετραμμένο της Βενεζουέλας, σε αντίποινα για την απέλαση 3 Αμερικανών διπλωματών
Τον επιτετραμμένο της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον απέλασαν οι ΗΠΑ σε «αντίποινα» για την απέλαση τριών διπλωματών της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Καράκας.

Όπως ανακοίνωσε το Καράκας, δύο ακόμη πολίτες της Βενεζουέλας απελάθηκαν επίσης, την επομένη της απέλασης των τριών αμερικανών διπλωματών.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας «αντιτίθεται στην απέλαση του επιτετραμμένου της μπολιβαριανής δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον Καλίστο Ορτέγκα Ρίος και της δεύτερης γραμματέως της πρεσβείας Μόνικα Σάντσες, και της Μαρισόλ Γκουτιέρεθ, συμβούλου στο Χιούστον, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τις απελάσεις λέγοντας ότι οι διπλωμάτες είχαν 48 ώρες στη διάθεσή τους για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Είναι λυπηρό που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποφάσισε να απελάσει αμερικανούς αξιωματούχους με αβάσιμους ισχυρισμούς, κάτι που απαιτεί πράξη αντιποίνων», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


EURONEWSGREEK

«Βαρομετρικό χαμηλό» στις σχέσεις ΗΠΑ - Βενεζουέλας

Ουάσιγκτον και Καράκας, που δεν έχουν πρεσβευτές η μία στη χώρα της άλλης από το 2010, αλλά επιτετραμμένους, διατηρούν ιδιαίτερα τεταμένες διπλωματικές σχέσεις.

Αναλυτές στο Καράκας, πάντως, εκτιμούν ότι η συντήρηση μιας συνεχούς καχυποψίας απέναντι στις ΗΠΑ αποτελεί για τον πρόεδρο Μαδούρο έναν τρόπο να εκτρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ