2013-10-02 08:20:10
Φωτογραφία για Ηλεία: Σπείρα είχαν συστήσει ανήλικοι που είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στον Βόλο!
Στο Κατάκολο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας δύο ανήλικοι, ηλικίας 14 και 16 ετών, οι οποίοι είχαν διαφύγει τον Ιούλιο και τον Μάιο αντίστοιχα από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, όπου και κρατούνταν για κλοπές με βάση διατάξεις των Ανακριτών Ηλείας και Κορίνθου.

Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διάπραξης κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι δύο ανήλικοι φέρονται να έχουν συστήσει μαζί με άλλους δύο ανηλικους, οι οποίοι αναζητούνται, σπείρα και τις τελευταίες είκοσι μέρες προέβαιναν σε διαρρήξεις οικιών χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία εντοπίζοντας μικρά ανασφάλιστα παράθυρα ή διαρρηγνύοντας αυτά, έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που μπορούσαν εύκολα να μεταφέρουν.


Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί εννέα κλοπές σε οικίες, εκ των οποίων οι πέντε στον Πύργο, δύο στα Χανάκια και δύο στο Λαμπέτι.

Επίσης οι τέσσερις δράστες είχαν αφαιρέσει και δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα από την περιοχή της Γαστούνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ