2013-10-02 05:36:03
Φωτογραφία για Στη Συρία οι επιθεωρητές για τα χημικά
Οι ειδικοί του ΟΗΕ αρμόδιοι για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας έφτασαν στη χώρα μέσω του Λιβάνου για να ξεκινήσουν την αποστολή τους.

Μια αυτοκινητοπομπή περίπου 20 οχημάτων του ΟΗΕ που μεταφέρουν τους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), εξοπλισμό και προσωπικό ασφαλείας πέρασε τα σύνορα της Συρίας με τον Λίβανο λίγο μετά τις 14:30 ώρα Ελλάδας.

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) Εκμελεντίν Ιχσάνογλου δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να προσδιορίσει ποιοι είναι οι «ένοχοι» για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία.

«Όσον αφορά την ευθύνη αυτών που χρησιμοποίησαν χημικά όπλα, εκτιμούμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων πρέπει να ολοκληρώσουν την αποστολή τους προσδιορίζοντας ποιοι διέπραξαν τα εγκλήματα αυτά και χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στη Συρία», δήλωσε ο Ιχσάνογλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Μόσχα, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Αναφερόμενος στην αποστολή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Συρία, ο Ιχσάνογλου εκτίμησε ότι «οι επιθεωρήσεις αυτές θα πρέπει να ολοκληρωθούν να τον προσδιορισμό των ενόχων, που θα πρέπει να διωχθούν για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν». «Χωρίς να έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για αυτούς που διέπραξαν τα εγκλήματα αυτά, δεν μπορούμε να δηλώσουμε ικανοποιημένοι», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΙΣ, στον οποίο συμμετέχουν 57 μουσουλμανικές χώρες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ