2013-10-02 00:19:37
Φωτογραφία για «O αγώνας εναντίον του αντισημιτισμού θα ενταθεί»
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα χρησιμοποιήσει όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα τα οποία έχει στην διάθεσή της για να... αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό ο οποίος επανακάμπτει στη χώρα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ουγγρικής κυβέρνησης Τίμπορ Νάβρατσιτς σήμερα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη την οποία φέρουμε, ο αντισημιτισμός να ενισχυθεί την Ουγγαρία», είπε ο Νάβρατσιτς μιλώντας σε μία εκδήλωση για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη η οποία διεξήχθη στο κτίριο του ουγγρικού κοινοβουλίου στη Βουδαπέστη.

«Θα τον πατάξουμε με νομικά μέσα εάν είναι απαραίτητο κι όσο μπορούμε θα εγγυηθούμε ότι η Ουγγαρία θα παραμείνει μια δημοκρατία καλών ανθρώπων»,πρόσθεσε,δεσμευόμενος ότι η χώρα δεν θα ολισθήσει στο «στρατόπεδο του μίσους».

Η Ουγγαρία έχει έως ακόμα και σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εβραϊκές κοινότητες στην Ευρώπη, ιδίως στην πρωτεύουσα, παρά τον αποδεκατισμό της κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, όταν 500.000 ως 600.000 υπολογίζεται ότι εξοντώθηκαν, σύμφωνα με το Κέντρο Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Βουδαπέστης. Η εβραϊκή κοινότητα και κουλτούρα έχει επιτύχει σημαντική άνθιση τα τελευταία χρόνια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ