2013-10-01 15:43:04
Φωτογραφία για «Καμπανάκι» Fitch για την Ιταλία
Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ιταλία κρούει η Fitch Ratings. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επαναλαμβάνει ότι «παρατεταμένη περίοδος αβεβαιότητας για τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές, μια υποχώρηση της εμπιστοσύνης ότι θα μειωθεί το χρέος της χώρας από το 2014 και μια αποτυχία να εκπληρωθούν οι συνταγματικές διατάξεις για τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» θα προκαλούσαν εξελίξεις στην πιστοληπτική αξιολόγηση BBB+ της Ιταλίας.

Η συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή θα μπορούσε επίσης θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προσφέρουν βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ή του προγράμματος αγορών ομολόγων της κεντρικής τράπεζας.

Ο οίκος εκτιμά τέλος ότι η υποστήριξη της Ε.Ε. προς τη χώρα θα είναι λιγότερο πιθανό να υλοποιηθεί εάν η Ιταλία δεν καταφέρει να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του 2014 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου ή αν αποτύχει να συμμορφωθεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ