2013-10-01 14:30:15
Φωτογραφία για Με 1.400 ίππους το νέο Koenigsegg One:1!
Tο νέο πρωτότυπο One:1 της σουηδικής Koenigsegg εντυπωσιάζει όχι μόνο με την εμφάνιση αλλά και τις επιδόσεις του, καθώς αγγίζει την τελική των 450 χλμ./ώρα!

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ομώνυμης σουηδικής εταιρείας, Christian von Koenigsegg, το νέο «απόκτημά» τους θα δει τα φώτα κάποιου showroom μέχρι το τέλος του έτους, όπου θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου, το συγκεκριμένο μοντέλο φέρει αυτό το όνομα, καθώς θα διαθέτει αναλογία βάρους-ιπποδύναμης 1:1, αφού θα αποδίδει 1.400 ίππους και θα ζυγίζει 1.400 κιλά. Μάλιστα, η μέτρηση αυτή θα είναι απόλυτα αληθινή, καθώς θα αφορά το βάρος του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων και των υγρών του (καύσιμα, λάδια κ.α.).

Επίσης, ανέφερε και μερικά άκρως εντυπωσιακά νούμερα για τις επιδόσεις του, όπως τα 0-400 χλμ./ώρα, που θα τα πιάνει σε μόλις 20 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 450 χλμ./ώρα! Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε πως η Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition παραγωγής φτάνει τα 415 χλμ./ώρα με περιοριστή ταχύτητας, αλλά το πρωτότυπο μοντέλο έπιανε τα 431 χλμ./ώρα. Επομένως, πολύ πιθανό είναι και το Koenigsegg One:1 στην παραγωγή να διαθέτει κι αυτό περιοριστή ταχύτητας.


Τέλος, ο Koenigsegg δήλωσε ότι το One:1 θα βγει σε αποκλειστικά 6 μονάδες, όμως η ζήτηση και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, γι αυτό κι η τεχνογνωσία αυτή δίνει προοπτικές στην εταιρεία. Αλλωστε, όπως επεσήμανε, το πιο πιθανό είναι το κόστος του εν λόγω μοντέλου,(παρόλο που θα είναι πιο ακριβό από το παλιότερο Agera S της φίρμας) να μην αποφέρει κέρδη, απλώς να δώσει την απαιτούμενη δημοσιότητα και περαιτέρω γνώση για τη δημιουργία πιο «θνητών» μοντέλων στο μέλλον.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ