2013-10-01 11:27:03
Φωτογραφία για ΜΠΕΓΚΙΤΣ : ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΑ ΤΗ ΡΕΑΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ *VIDEOS*
Ο Μίρζα Μπέγκιτς μιλάει στο "onsports.gr" και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν το καλοκαίρι στο να αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από δυόμισι χρόνια παρουσίας του στη «βασίλισσα» και να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, θυμάται και τον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και την αναμέτρηση της εθνικής Σλοβενίας με την Ελλάδα στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ που διοργάνωσε η πρώτη, αγώνες στους οποίους έπαιξε κόντρα στους τωρινούς του συμπαίκτες στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Σλοβένος σέντερ αφίχθη μόλις πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα μετά την άδεια που εξασφάλισε για να ξεκουραστεί από το Ευρωμπάσκετ, στο οποίο έλαβε μέρος με την εθνική ομάδα της πατρίδας του κατακτώντας την πέμπτη θέση και δεν κρύβει ότι του αρέσουν όλα όσα έχει δει μέχρι στιγμής στο νέο του περιβάλλον.

Ο 28χρονος διεθνής άσος υπόσχεται στους οπαδούς του Ολυμπιακού να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να πετύχει τους στόχους της ομάδα και παραδέχεται ότι για να έρθει η επιτυχία δεν πρέπει να υπάρχουν τραυματισμοί και όλοι να δουλεύουν σκληρά.


Πώς είναι οι πρώτες σου μέρες στον Ολυμπιακό;

«Ήρθα δύο μέρες πριν και όλα είναι εξαιρετικά μέχρι στιγμής, είδα και την πόλη. Οι συμπαίκτες μου είναι σπουδαία παιδιά και με βοηθούν σε ό, τι χρειάζομαι. Η εμπειρία μου είναι θετική».

Ήξερες κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού από πριν;

«Προσωπικά όχι, αλλά τους ήξερα σαν παίκτες. Έχω παίξει εναντίον αρκετών από αυτούς και κοντραριστήκαμε και πέρσι στον τελικό της Ευρωλίγκας. Είναι όλοι εξαιρετικοί παίκτες με πολύ ταλέντο και οι περισσότεροι δημιουργούν παιχνίδι και έχουν πολύ καλή πάσα».

Πώς νιώθεις που θα παίζεις στην ομάδα που έχασες τον τελικό της Ευρωλίγκας πέρσι σαν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ με τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει».

Αγωνίστηκες στο Ευρωμπάσκετ με τη Σλοβενία. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

«Ήταν ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα. Είχαμε όλοι μαζί 66 μέρες προετοιμασίας και αυτές τις 66 μέρες είχαμε και αγώνες. Ήταν εξαντλητικό, αλλά κατακτήσαμε την πέμπτη θέση και όλοι χάρηκαν με αυτό, γιατί ήταν ένα καλό πλασάρισμα. Οπότε ήταν μια εξαιρετική εμπειρία».

Έπαιξες αντίπαλος με την Ελλάδα και αντιμετώπισες κάποιους από τους συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό, νικώντας τους «Δεν είχαμε τόσο πολύ χρόνο για να μιλήσουμε ο ένας στον άλλο επειδή ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Ήταν πολύ σκληρός ο αγώνας εναντίον της Ελλάδας, επειδή έπρεπε να παίξουμε επί 40 λεπτά δυνατά εναντίον τους και κερδίσαμε, κάτι που μας έκανε πολύ χαρούμενους».

Προκάλεσες… πόνο στους Έλληνες οπαδούς. Τώρα θα τους… αποζημιώσεις σαν παίκτης του Ολυμπιακού;

«Ήταν ένα παιχνίδι και εγώ έπαιζα για τη Σλοβενία που ήθελε να κερδίσει το ματς, κάτι που έγινε και μας έκανε πολύ χαρούμενους, όπως είπα και πριν. Τώρα είναι μια διαφορετική ιστορία, παίζω για τον Ολυμπιακό. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν επειδή αυτή είναι πολύ μεγάλη. Νομίζω ότι όλοι θα δώσουν όλα όσα μπορούν».

Μίλησες με τον κόουτς Μπαρτζώκα; Τι σου είπε ότι θέλει από εσένα;

«Ναι μίλησα μαζί του όταν υπέγραψα το συμβόλαιο και μου είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και ότι ανυπομονεί για τις προπονήσεις και να κουρδίσει την ομάδα».

Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα πέρσι κάτω από το καλάθι και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που έχασε το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Το είδες εσύ αυτό;

«Δεν είδα ότι είχαν προβλήματα. Άλλωστε, κέρδισαν την Ευρωλίγκα. Δεν μπορεί να έχεις προβλήματα και να κερδίζεις την Ευρωλίγκα! Δεν παρακολουθούσα το ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε δεν ξέρω τι έγινε πραγματικά».

Ξεκινάτε τις επίσημες υποχρεώσεις σας στη σεζόν με το διηπειρωτικό Κύπελλο, στα πλαίσια του οποίου αντιμετωπίζετε την Πινέιρος Σκάι στη Βραζιλία. Πόσο σημαντικό είναι να κατακτήσετε τον τίτλο;

«Είναι χαρά μας που πηγαίνουμε στη Βραζιλία για να εκπροσωπήσουμε την Ευρωλίγκα και να δείξουμε ότι παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ εδώ στην Ευρώπη. Φυσικά, δεν πάμε εκεί για διακοπές, αλλά για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να κατακτήσουμε το τρόπαιο και να γυρίσουμε με το Κύπελλο».

Μετά από αυτές τις αναμετρήσεις έχετε το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ξεκινάτε τη σεζόν με ένα σημαντικό ματς ειδικά για τους οπαδούς. Είστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι;

«Είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα που δεν έχουμε τους οπαδούς μας στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και χρειάζεται να κάνουμε το καλύτερό μας ματς για να νικήσουμε».

Στην Ευρωλίγκα πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Είστε οι κάτοχοι του τίτλου τα τελευταία δύο χρόνια. Μπορείτε να φτάσετε στην τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση;

«Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και ελπίζω ότι δεν θα έχουμε τραυματισμούς. Αν μείνουμε υγιείς και δουλεύουμε σκληρά, όπως το κάνουμε, δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μην είμαστε στο Final 4 και να κερδίσουμε και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι γνωστοί. Η κατάκτηση και των τεσσάρων τίτλων. Ωστόσο, οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι ποιοι είναι;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει όλα όσα μπορεί».

Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκες στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία για σένα;

«Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Ήμουν εκεί δυόμισι χρόνια. Μετά από αυτό, χρειαζόμουν μια αλλαγή. Ο Ολυμπιακός μου έκανε πρόταση και φτάσαμε σε συμφωνία».

Άρα, ο λόγος που επέλεξες τον Ολυμπιακό είναι επειδή ήθελες να φύγεις από τη Ρεάλ;

«Ναι, δεν συμφωνήσαμε σε κάποιους όρους του συμβολαίου. Όπως είπα, χρειαζόμουν μια αλλαγή και κάπως έτσι έγινε. Και φυσικά, θέλω να είμαι με τον πρωταθλητή Ευρώπης».

Δείτε βίντεο με τον Μπέγκιτς:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ