2013-10-01 10:09:43
Φωτογραφία για Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για την αποτυχία του προγράμματος λιτότητας ...!!!
Παναγιώτης Βασιλάκης

Για την  αποτυχία του προγράμματος της λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα  αλλά και για τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής 

θα συζητήσει αύριο στις Βρυξέλλες με τους ευρωπαίους αξιωματούχους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα βρεθεί εκεί μετέχοντας  στην συνάντηση της  Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL).

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συναντήσεις που θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χανες Σβομποντα, με την πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσιμερ 

αλλά και με τον Εργασιακών και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Αντορ θα επισημάνει «την αποτυχία του προγράμματος λιτότητας, η οποία θα πρέπει να έχει, ως ελάχιστη συνέπεια, όχι τη συνέχισή του με τρίτο Μνημόνιο, αλλά τον άμεσο τερματισμό του και την αλλαγή πολιτικής».  


Η λιτότητα στην Ελλάδα εφαρμόστηκε και απέτυχε θα πει ο Αλέξης Τσίπρας και θα επαναλάβει ότι «γι’ αυτό είναι τώρα αναγκαίο να εφαρμοστεί ένα σχέδιο που θα άρει τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειές της.

Ένα εθνικό σχέδιο για κοινωνικά δίκαιη σταθεροποίηση της οικονομίας και την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ένα σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνοψίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους συνομιλητές του και θα επισημάνει τους κεντρικούς άξονες και τις βασικές πολιτικές του.»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην εξάρθρωση της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και  θα τονίσει ότι το κόμμα αυτό  θέριεψε στον αναπνευστήρα του Μνημονίου.

«Χωρίς την καταστροφική λιτότητα του Μνημονίου φυτοζωούσε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής» θα επισημάνει.

Η κυβέρνηση Σαμαρά εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πολιτική του κατευνασμού της ναζιστικής συμμορίας υπό το βάρος της οργής του λαού και των διεθνών πιέσεων που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η εξάρθρωσή της, συνεπώς, είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα νίκη της Δημοκρατίας, του αντιφασιστικού κινήματος και της δημοκρατικής Ευρώπης.»

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/278879/stis-brykselles-o-tsipras-gia-thn-apotyxia-toy-programmatos-litothtas#ixzz2gS4YdOwE
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έρχεται το Skype 3D
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έρχεται το Skype 3D
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ