2013-10-01 08:06:08
Φωτογραφία για VW Golf GTD: Ντίζελ για γρήγορους!
Μόλις είπα στην παρέα μου ότι είναι ενδιαφέρουσα η νέα πρόταση της VW που ακούει στο όνομα Golf GTD ο πιο ψύχραιμος παιδικός μου φίλος- που έχει «καεί» από τα τεκμήρια- κόντεψε να πνιγεί.

«Μιλάς αυτή την εποχή για δίλιτρα αυτοκίνητα;».

Η απάντησή μου περιείχε όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσα ερευνώντας το θέμα για το συγκεκριμένο μοντέλο. Σίγουρα δεν απευθύνεται σε κάποιον που έχασε τη δουλειά του και σε όσους κινδυνεύουν να βρεθούν στην ουρά του ΟΑΕΔ. Προσελκύει πελάτες με οικονομική άνεση και όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα καλό δώρο στον εαυτό τους.

Ας δούμε, όμως, μερικά οικονομικά στοιχεία. Η ανάγκη για αύξηση των πωλήσεων στη χειμαζόμενη ελληνική αγορά ανάγκασε τη VW να δώσει την καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου στον διακεκριμένο αντιπρόσωπό της. Η Kosmocar, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία με ιστορία πάνω από 40 χρόνια στον χώρο του αυτοκινήτου, καθόρισε την τελική τιμή πώλησης στα 28.700 ευρώ με απόσυρση. Οπως διαπίστωσα, είναι φθηνότερο κατά 2.000 ευρώ από την τιμή πώλησης στη Γερμανία! Και αυτό συμβαίνει την ώρα που ο ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι 23% και στη Γερμανία 19%.


Τα 28.700 ευρώ αυτή την εποχή είναι πολλά λεφτά, ωστόσο παίρνεις ένα πακέτο που όμοιό του δεν θα βρεις εύκολα στην αγορά. Ο αντιπερισπασμός στη φορολογική επιβάρυνση, λόγω του κινητήρα 2.000 κ.εκ., είναι ισχυρός: Μεγάλη οικονομία στα καύσιμα (μόλις 4,2 λίτρα ντίζελ ανά 100 χλμ.). Μόνο 98 ευρώ ετήσια τέλη κυκλοφορίας, λόγω των χαμηλών εκπομπών CO2 (109 γραμ./χλμ.). Ολα τα πλεονεκτήματα που έχει το αυθεντικό βενζινοκίνητο GTI στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης, της εμφάνισης και του πρεστίζ.

Οι καίριοι παράγοντες -αξιοπιστία, ποιότητα, φινίρισμα, εγγύηση και αίσθηση- στον υψηλότερο βαθμό της κατηγορίας.

Τι μένει; Να βρεις τα 28.700 ευρώ. Αν δικαιούσαι εταιρικό αυτοκίνητο είναι πιο εύκολο να τα εξασφαλίσεις.

Πάμε τώρα στα τεχνικά στοιχεία που κάνουν τη διαφορά. Το πλαίσιο που εξέλιξε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης κινείται από έναν εξελιγμένο κινητήρα ντίζελ. Το μπλοκ των 2.000 κ.εκ. με τη βοήθεια των παρελκόμενων συστημάτων αποδίδει 184 ίππους.

Προλαβαίνω την ένστασή σας για το μέγεθος της ισχύος και παραθέτω με έμφαση την καθοριστική παρουσία της υψηλής ροπής. Πάνω από 38 χλγμ. ροπής είναι στους τροχούς μόλις πατήσεις το γκάζι από τις 1.750 σ.α.λ. Για να αντιληφθείτε τη διαφορά, σημειώνω ότι το μεγάλο SUV Touareg με τον 3.6 FSI 280 ίππων αποδίδει 36,7 χλγμ. ροπής.

Οι 184 ίπποι και τα περισσότερα από 38 χλγμ. ροπής είναι εκρηκτικός συνδυασμός και προσδίδει πολύ καλές επιδόσεις. Το βασικό κριτήριο 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5’’ και η τελική στα 230 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά με μικρή κατανάλωση, αν γνωρίζεις να διαχειριστείς τα πλεονεκτήματα των πετρελαιοκινητήρων.

Ιδιαίτερα πλούσιο βασικό πακέτο και DSG με επιπλέον 2.300 ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ