2013-10-01 05:25:04
Φωτογραφία για Χανιά: Είχαν κάνει 28 κλοπές πετρελαίου!
Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα Ελλήνων που έκανε συστηματικά κλοπές πετρελαίου στο Ρέθυμνο.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 28 περιπτώσεις κλοπών πετρελαίου, με ζημιά 9.581 ευρώ!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική σπείρα έκλεβε πετρέλαιο από εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές του Ρέθυμνο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες οι τρεις Έλληνες, ηλικίας 26,32 και 41 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.

Πώς τους έπιασαν

Αστυνομικοί εντόπισαν χθες πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, ένα Ι.Χ. με επιβάτες τα τρία άτομα και το οποίο κινούνταν κοντά σε εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της περιοχής.


Σε σήμα των αστυνομικών για αστυνομικό έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, ωστόσο άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα στο Ι.Χ.:

15 πλαστικά μπιτόνια που περιείχαν 340 λίτρα πετρέλαιο.

1 κόφτης μεγάλου μεγέθους (75 εκατοστά περίπου),

2 λοστοί,

1 κάβουρας,

3 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαμετρήματος 12 cal ,

2 μαχαίρια,

4 φακοί και

2 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον στη κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και ένα μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών.

Από την μεθοδική και συστηματική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη κλοπών πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 28 κλοπές πετρελαίου από εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες έγιναν τους τελευταίου επτά μήνες σε περιοχές των Δήμων Ανωγείων και Μυλοποτάμου και κατά τις οποίες έκλεψαν συνολικά 6.375 λίτρα πετρελαίου, αξίας 9.581 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες πράξεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ