2013-09-30 22:34:04
Φωτογραφία για Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά για την Παγκόσμια Ημέρα τηςΤρίτης Ηλικίας
Η 1η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, γι’ αυτό γιορτάζουμε και τιμούμε την ημέρα αυτή την ξεχωριστή προσφορά αυτών των ανθρώπων, που συνέβαλαν στη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας.

Ο μόχθος των νεανικών τους χρόνων είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η σημερινή κοινωνία αφού με θυσίες, υπομονή και επιμονή, μέσα από πολέμους, ανέχεια και δύσκολες συνθήκες οικοδόμησαν μια πατρίδα δυνατή και ευημερούσα.

Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, με την εμπειρία τους, έχουν να δώσουν πολλά ακόμα και είναι ο απαραίτητος κρίκος για μια ισορροπημένη κοινωνία αφού αποτελούν, αστείρευτη πηγή αξιών, γνώσεων και εμπειριών, ενεργά και δημιουργικά κύτταρα ενταγμένα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας.

Για μας, η ανελέητη επίθεση στις συντάξεις αλλά και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανθρώπων που δημιούργησαν την σύγχρονη Ελλάδα είναι ηθικά ανεπίτρεπτη και ως τοπική κοινωνία, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταθούμε δίπλα και στη δοκιμαζομένη Τρίτη Ηλικία. Δίπλα στους πατεράδες και στους παππούδες μας.


Ο Δήμος μας, στην προσπάθεια αυτή βρίσκεται στο πλευρό της Τρίτης Ηλικίας, ακούει με προσοχή και σεβασμό τα αιτήματα τους και προσπαθεί για την επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν ενώ προσφέρει, μέσα από τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) και το Πρόγραμμα ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄, ηθική συμπαράσταση, ζεστή συντροφιά και ουσιαστική υποστήριξη σε ένα περιβάλλον με συνθήκες δημιουργικής απασχόλησης, γιατί στην κοινωνία που οραματιζόμαστε, οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας έχουν και λόγο και ρόλο.

Γι’ αυτό ως Δήμος, θέλουμε την κοινωνία συμπαραστάτη, για να διατηρήσουμε όλες τις Δημοτικές δομές αλληλεγγύης προς την Τρίτη Ηλικία και είμαι βέβαιος, ότι θα τα καταφέρουμε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ