2012-04-10 12:33:24
Φωτογραφία για Οπως Αμερική....
Ο ΚωνσταντίνοςΚαραμανλής, στα χρόνια που παρατηρούσε τα πολιτικά δρώμενα από τηνΠροεδρία της Δημοκρατίας επισήμαινε συχνά - πυκνά στους συνομιλητές τους ότι «αν δεν αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης των κομμάτων,προκοπή δεν πρόκειται να δει ο τόπος». Ήταν τότε που τα σκάνδαλασυγκλόνιζαν την πολιτική ζωή του τόπου και άπαντες αναζητούσαν μέτρα ικανά ναπεριορίσουν τα πολλά κύματα διαφθοράς, που συγκλόνιζαν το Κοινοβούλιο. 

Ισως υπό το βάρος των προεδρικών παραινέσεων να προέκυψε αργότερα και η επίσημηχρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ωστόσο και αυτή ηπρόνοια που αρχικώς αντιμετωπίσθηκε ως εξυγιαντική ουδέν απέτρεψε. Η διαφθοράδεν περιορίσθηκε και επιπλέον τα κόμματα έγιναν σπάταλα, απέκτησαν πολυτελείςοργανώσεις και η εξάρτησή τους από τα οικονομικά συμφέροντα αντί ναπεριορισθεί, πολλαπλασιάσθηκε.

Σήμερα τα χρηματοδοτούμενα από το κράτος κόμματαείναι υπερχρεωμένα στις Τράπεζες, έχουν προεξοφλήσει την κρατική επιχορήγησημέχρι το 2017, λεφτά δεν έχουν ούτε για τους υπαλλήλους τους και χρειάσθηκανειδικές ρυθμίσεις προκειμένου υποτυπωδώς να βγάλουν τις εκλογές. Με άλλα λόγιατο πρόβλημα παραμένει, ευτελίζει τα κόμματα και τη Δημοκρατία υπονομεύει. 


Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί το παρόν καθεστώς. Πολύπερισσότερο στις παρούσες συνθήκες μεγάλής οικονομικής κρίσης. Και επειδή αυτόπου λείπει είναι διαφάνεια, ίσως θα ήταν σκόπιμο να υιοθετηθεί και εδώ τοαμερικανικό σύστημα των επίσημων χορηγών - δωρητών. Με το ονοματάκι του οκαθένας να καταθέτει όσα επιθυμεί και όλοι να γνωρίζουμε σε ποιον κύκλοσυμφερόντων είναι υποχρεωμένο το κάθε κόμμα. 

Καθαρές και διαφανείς λύσεις θέλει ο τόπος. Ας τις υιοθετήσουμε επιτέλους.ΤΟ ΒΗΜΑ liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ