2013-09-30 19:16:03
Φωτογραφία για Πάτρα: 17 χρόνια κάθειρξη στον Θ. Βάκρινο για τη δολοφονία του Θοδωρή Παναγούλια
Αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, στον Άρειο Πάγο θα υποβάλει ο Θ. Βάκρινος, όπως τόνισε ο συνήγορός του Θ. Χρονόπουλο σε δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα επεσήμανε «βασικός κανόνας είναι να δεχόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, όμως διατηρούμε το δικαίωμα να λέμε πως είναι εντελώς άδικη. Μετά από εννέα μήνες διαδικασία, το μόνο που α& pi;οδείχθηκε είναι ότι δεν μπόρεσαν οι δικαστικές αρχές να καταλήξουν τι έγινε. Η απόφαση του δικαστηρίου, που δεν μας είπαν που στηρίχθηκαν, επανέρχεται στο σενάριο ότι δύο άτομα σκότωσαν τον Πανα&g amma;ούλια, κατά συναυτουργία.

Έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και απορώ πως θα γράψουν απόφαση οι πλειοψηφήσαντες δικαστές και ένορκοι, την οποία βέβαια θα προσβάλλουμε στον Άρειο Πάγο».

Ο κ. Χρονόπουλος θεωρεί πως η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου έχει προφανώς επηρεαστεί και από τα τελευταία γεγονότα με την Χρυσή Αυγή τονίζοντας μάλιστα πως στην αγόρευσή του ζήτησε από τους δικαστές να προσέξουν: «Προσέξτε κύριοι δικαστές, μην ολισθήσετε σε έναν από τους κύριους λόγους κατά τους οποίους και επέρχεται δικαστική πλάνη, που είναι η κοινή γνώμη».


«Θεωρώ ότι ολίσθησε η πλειοψηφία του δικαστηρίου, επηρεάστηκε από την κοινή γνώμη, διότι από όλη τη διαδικασία δεν βγήκε το παραμικρό» προσέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης και κατέληξε: «Είναι βαριά η καταδίκη. Έχουμε μπροστά μας τον Άρειο Πάγο. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ανεξάρτητα από το ποιοι υπηρετούν και ποιοι όχι στον Άρειο Πάγο», εννοώντας ο κ. Χρονόπουλος πως στη θέση του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου βρίσκεται ο Γ. Μποροδήμος, καθώς αυτός ήταν ο τότε εισαγγελέας Εφετών που είχε ασκήσει την έφεση.
patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ενημερωτικό Σημείωμα ΠΟΣΙΠΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ενημερωτικό Σημείωμα ΠΟΣΙΠΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ