2012-04-10 10:23:03
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 10-4-2012
Τα θέματα πουκυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι η απεργία της ΠΝΟ μετά το ναυάγιοσυζητήσεων με την υπ.Ανάπτυξης, η ψήφιση της τροπολογίας για χρηματοδότηση τωνκομμάτων, η δραματική η αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και τα σενάριαγια απελευθέρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.Πρωτοσέλιδοςβασικός τίτλος:ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣΤΥΠΟΣ: "Ζούγκλα η Ελλάδα!".Η εφημερίδαγράφει ότι "Ομόφωνα απορρίφθηκαν οι προτάσεις Διαμαντοπούλου από την ΠΝΟ.Δεμένα τα πλοία αλλά φρένο και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Ανω-κάτω ο τουρισμός μεπτώση στις κρατήσεις έως και 50% ".

ΑΥΡΙΑΝΗ:"Κατασχέσεις ακινήτων μισθών και καταθέσεων".Η εφημερίδατονίζει ότι "απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι τηςχώρας από τον επόμενο μήνα εφόσον δεν καταβληθούν στους δήμους τα 300 εκ.ευρώπου είχε δεσμευτεί ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Νέα ρουκέτα στα ακίνητα".Η εφημερίδααναφέρει ότι "έως το τέλος Μαΐου πρέπει να εξοφληθεί το ΕΤΑΚ χωρίς δόσεις.Ερχονται τα πρώτα 200.000 ειδοποιητήρια και αυτοτελής φόρος 20% για εισοδήματααπό ενοίκια".


ΕΘΝΟΣ:"Βόμβα βυθού από την ΠΝΟ σε τουρισμό-νησιά".Η εφημερίδασημειώνει ότι "βαρύ πλήγμα στον τουρισμό και στην οικονομία των νησιώνεπιφέρει η 48ωρη ναυτεργατική απεργία που ξεκίνησε τα ξημερώματα. Η πληρότηταστα ξενοδοχεία είναι περιορισμένη παρά τις χαμηλές τιμές που επέβαλε η κρίση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:"Παΐσιος:Ο Χριστός μας ενημέρωσε!!!".Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "δραματική προειδοποίηση του Αγιορείτη γέροντα. Ο αριθμός 666δεν είναι τυχαίος!!! Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να δεχτούμε την ΗλεκτρονικήΤαυτότητα. Τι είναι το Χάραγμα; ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Τρεις μάγοι με προεκλογικά... δώρα".Η εφημερίδαγράφει ότι "ο Βενιζέλος υπόσχεται ότι λεφτά... υπάρχουν για να καλύψει τη"μαύρη τρύπα" των Ταμείων από το PSI, που ο ίδιος δημιούργησε. Η Διαμαντοπούλουυπόσχεται... ανάπτυξη στην Α΄Αθηνών όπου θα είναι υποψήφια, με ανοιχτά μαγαζιάτις Κυριακές όταν το ένα μετά το άλλο βάζουν λουκέτο. Ο Χρυσοχοΐδης στήνεικέντρο μεταναστών σε λίγες ημέρες, ενώ επί δύο χρόνια ως υπ.Προστασίας τουΠολίτη δεν είχε κάνει τίποτα για τη λαθρομετανάστευση ".

ΕΣΤΙΑ:"Χάνεται χρόνος για την οικονομία".Η εφημερίδατονίζει ότι "αν τα δύο κόμματα που εστήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμουήθελαν πραγματικά να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, δεν θα προσέφευγαν σεεκλογές. Θα εφρόντιζαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της Κυβερνήσεως πουψηφίσθηκε με 255 ψήφους στην Βουλή, ώστε να κάνη εκείνη όσα δεν έγιναν στοντόπο μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες".

Η ΑΥΓΗ:"Τώρα είναι η στιγμή.... ".Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "με πάσο προς τον ετοιμόρροπο δικομματισμό του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔαλλά και κατ'ουσίαν ακύρωση του ρόλου τους ισοδυναμεί η απορρίψη από τιςηγεσίες ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ της πρότασης Τσίπρα για εκλογική συνεργασία στιςμονοεδρικές περιφέρειες ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ:"Αυθαίρετα όμηροι χιλιάδες ιδιοκτήτες".Η εφημερίδαεπισημαίνει ότι "χιλιάδες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί βάσει ιδιωτικώνεγγράφων ή υπεύθυνων δηλώσεων βρίσκονται στον αέρα, τη στιγμή που η ηγεσία τουυπουργείου εμφανίζεται αμήχανη, ενώ εκτιμά ότι θα επιστραφούν τα χρήματα σεόσους έχουν καταθέσει τέτοιους φακέλους ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Η ζημιά έγινε, η ΠΝΟ επιμένει".Η εφημερίδααναφέρει ότι "σε τεντωμένο σχοινί επιχειρούν να ισορροπήσουν οισυνδικαλιστές της ΠΝΟ με την εμμονή τους να κρατήσουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνιασήμερα και αύριο, παρά το κύμα αντιδράσεων από εκπροσώπους επαγγελματικώνοργανώσεων της νησιωτικής χώρας και τουριστικών φορέων".

Η ΝΙΚΗ:"Πως θα γλιτώσετε κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων".Η εφημερίδαγράφει ότι "μάθετε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει το Δημόσιο,προκειμένου να ενεργοποιήσει το μέτρο των κατασχέσεων. Ποια περιουσιακάστοιχεία εκτός μισθού και σύνταξης κινδυνεύουν να βγουν στο ... σφυρί ".

Ο ΛΟΓΟΣ:"Ψήφισαν την Ντροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων".Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "ψηφίστηκε με 155 ψήφους η τροπολογία για τη χρηματοδότηση τωνκομμάτων, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκτός αλλά και εντόςκυβέρνησης. Σε σύνολο 214 ψηφισάντων, 56 βουλευτές καταψήφισαν την τροπολογία,ενώ 86 απείχαν".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:"Σήμερα 48ωρη απεργία Ναυτεργατών".Η εφημερίδαυπογραμμίζει ότι "η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση είναι εκείνη πουτσακίζει ναυτεργάτες, νησιώτες, φτωχομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους. Η ενιαίαεπίθεση κυβέρνησης αστικών κομμάτων, εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων,μεγαλοαγροτών, αστικών ΜΜΕ θα πέσει στο κενό ".

ΤΑ ΝΕΑ:"Στην πρίζα από τη ΔΕΗ".Η εφημερίδασημειώνει ότι "στην πρίζα... βάζει τους καταναλωτές η ΔΕΗ από το 2013,καθώς απελευθερώνονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια, γεγονός που σε συνδυασμό μετο ανεξέλεγκτο κόστος παραγωγής αναμένεται να τα εκτινάξει στα ύψη ".

City Press:"ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Επιδότησαν τον εαυτό τους".Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "ο δικομματισμός "τράβηξε" άλλα 30 εκατομμύρια από τονπροϋπολογισμό. Σκληρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης."Πλεονασματική" η... χρεοκοπημένη Συγγρού ".

Metro: "Εργασία αλά καρτ ελέωτρόικας...".Η εφημερίδατονίζει ότι "πάνω από 30% έπεσαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μετά τιςτελευταίες αλλαγές στον εργασιακό χάρτι. Δραματική η αύξηση των ευέλικτωνμορφών απασχόλησης στη χώρα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣΤΥΠΟΣΕΞΠΡΕΣ:"Πίεση σε ΔΕΗ για μείωση τιμολογίων επιχειρήσεων".Η εφημερίδαεπισημαίνει ότι "συστάσεις προς τη ΔΕΗ για περιορισμό των αυξήσεων στατιμολόγια μέσης και υψηλής τάσης που αφορούν τις επιχειρήσεις απηύθυνε εμμέσωςπλην σαφώς χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΓιώργοςΠαπακωνσταντίνου".ΗΜΕΡΗΣΙΑ:"Λύση για τις τράπεζες".Η εφημερίδασημειώνει ότι "δύο βήματα πιο κοντά βρίσκονται τράπεζες και κυβέρνηση ώστενα καταλήξουν στην τελική συμφωνία για τους όρους της κεφαλαιοποίησης. Ωστόσο,όλα θα κριθούν από τη στάση που θα τηρήσει, απέναντι στο τελικό σχέδιο, ητρόικα".ΚΕΡΔΟΣ: "Οιτράπεζες εκποιούν περιουσιακά στοιχεία".Η εφημερίδαγράφει ότι "δημιουργία holdings στο εξωτερικό για τη συστέγαση τωνθυγατρικών με στόχο την πώληση συμμετοχών και άλλα παρόμοια σενάρια πώλησης,"ασημικών" θυγατρικών και παγίων περιλαμβάνουν τα business plans τωντραπεζών, με στόχο την κεφαλαιακή τους ενίσχυση".Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:"Δύο σενάρια απελευθέρωσης των τιμολογίων της ενέργειας".Η εφημερίδατονίζει ότι "δύο σενάρια για την απελευθέρωση των τιμολογίων στη χαμηλήτάση, τα οποία από τον Ιανουάριο του 2013 παύουν να ρυθμίζονται από το κράτος,βάσει του μνημονίου, προανήγγειλε, χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ, ΓιώργοςΠαπακωνσταντίνου". liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ