2012-04-10 09:49:53
Φωτογραφία για Οι Ελληνες υποφέρουν από δικά τους λάθη
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΡΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΣ

Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται από πολλούς Ελληνες κατά της Γερμανίας επειδή το Βερολίνο τούς επέβαλε επίπονα μέτρα λιτότητας είναι δικαιολογημένες και είναι φυσικό όσοι υποφέρουν από δικά τους λάθη να κατηγορούν τους άλλους, αναμένονταν να πει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανφκ Σόιμπλε τις πρώτες πρωινές ώρες στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS, σύμφωνα με προδημοσίευση δηλώσεών του από τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Στην ίδια εκπομπή θα μιλούσε επίσης η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υποστήριξε ότι δεν είναι βέβαιη πως η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία και την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ενιαίο νόμισμα, το ευρώ.

Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης αλλά και η Ιρλανδία που αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορεί να χρειαστεί να πάρουν κι άλλα μέτρα, επισήμανε η Λαγκάρντ, σύμφωνα με το CBS, παρομοιάζοντάς τα με το φάρμακο που χρειάζεται να πάρει ένας ασθενής.


Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να εξασφαλίσουν πρώτα ότι η Ευρώπη θα ενισχυθεί, προτού μπουν και άλλες χώρες στην ευρωζώνη, προειδοποίησε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν, ο οποίος χαρακτήρισε επίσης «μεγάλο λάθος» την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ το 2001. «Η ικανότητα της ευρωζώνης για να δράσει πρέπει να είναι πολύ καλύτερη προτού αρχίσει να επεκτείνεται σημαντικά», είπε ο Ρεν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του φινλανδικού τηλεοπτικού σταθμού MTV3 TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ