2013-09-27 14:30:22
Φωτογραφία για ΗΠΑ - Ρωσία: Συμφωνία ελέγχου στο χημικό οπλοστάσιο της Συρίας χωρίς στρατιωτική επέμβαση
Σε αναμονή της ψηφοφορίας για μια απόφαση του ΟΗΕ, η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

Μετά από εβδομάδες διπλωματικών προσπαθειών, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

Η Σαμάνθα Πάουερ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, έγραψε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τη Ρωσία για μια απόφαση «νομικά δεσμευτική» ώστε η Συρία να αναγκαστεί να παραδώσει τα χημικά όπλα που διαθέτει.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επίσης δήλωσε ότι η Μόσχα κατέληξε σε μια συνεννόηση με την Ουάσινγκτον όσον αφορά μια απόφαση για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

Αξιωματούχοι της Ρωσίας και των ΗΠΑ εξέφρασαν τις ελπίδες τους ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα είναι σε θέση να ψηφίσει την Παρασκευή μια απόφαση, η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

«Ευελπιστούμε πως θα γίνει το βράδυ περίπου στις 20:00 (τοπική ώρα)», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσέρκιν. «Ξέρω ότι ορισμένοι υπουργοί θα παρατείνουν τη διαμονή τους στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία», είπε.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ