2013-09-27 12:39:04
Φωτογραφία για Αχαϊα: Έβγαλαν σε λοταρία τα τάματα στην Παναγία!
του Γιάννη Γεωργόπουλου

Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα Χριστιανικό και κατά τα φαινόμενα ευλογημένο ότι συνέβη στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα που πανηγυρίζει η εκκλησία της Παναγίας στην Προστοβίτσα Αχαΐας.

Έκπληκτοι οι πιστοί που είχαν συρρεύσει στο ναό, είδαν τρεις από τους εμπλεκόμενους με την διαχείριση του ναού, να βγάζουν κυριολεκτικά στη λοταρία ένα από τα παλαιότερα τάματα.

Επρόκειτο για ένα ανεκτίμητης αξίας χρυσό βραχιόλι με τρεις βέργες, από το οποίο κρεμόταν μια ολόχρυση καρφίτσα της παναγίας, τάμα οικογένειας προς την εικόνα που βρίσκεται στο ναό.

Όταν ορισμένοι από τους πιστούς άρχισαν να απορούν και να ζητούν εξηγήσεις για ότι συνέβαινε, έκπληκτοι άκουσαν από τους επιτρόπους να τους κάνουν γνωστό, πως πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα τάματα που χουν γίνει στην παναγία και πως το βγάζουν σε πλειστηριασμό προκειμένου να μην κλαπεί!!!.


Η υπόθεση ωστόσο φαίνεται πως έχει και ουρά, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στο «σφυρί» μεγάλης αξίας τάματα από την συγκεκριμένη εκκλησία

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν μάλιστα , πως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που εκποιήθηκαν χρυσά τάματα τα οποία έχουν αφιερωθεί από πιστούς στην παναγία της Προστοβίτσας, κατά σύμπτωση έχουν «κτυπηθεί» από συγκεκριμένους τρεις ανθρώπους, στην κυριότητα των οποίων πέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το γνωρίζει η τοπική εκκλησία και τι θέση θα πα΄ρει μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης .

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ