2013-09-27 07:55:50
Φωτογραφία για Στην πέμπτη θέση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας η Αυστρία
Η Αυστρία βρίσκεται στην πέμπτη θέση από πλευράς ανταγωνιστικότητας στον κατάλογο... των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης —μετά τη Γερμανία, την Δανία, τη Σουηδία και το Λουξεμβούργο που καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις— ενώ από άποψη καινοτομίας κατατάσσεται στην ένατη θέση, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έρευνα βασίστηκε σε δέκα δείκτες στους οποίους συγκαταλέγονται η παραγωγικότητα της εργασίας, η εκπαίδευση, οι εξαγωγές, το επιχειρηματικό περιβάλλον, η καταλληλότητα των υποδομών, η πρόσβαση σε πιστώσεις, καθώς και οι επενδύσεις στη βιομηχανία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει στην Αυστρία «σταθερές επιδόσεις σε πολλούς τομείς», επαινώντας κυρίως την παραγωγικότητα της εργασίας, όπου η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ σημειώνει πως κάποιες δομικές αδυναμίες σε ορισμένους τομείς που θα μπορούσαν να ζημιώσουν το μακροπρόθεσμο δυναμικό της οικονομίας, θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Το πόσο η Αυστρία βελτίωσε πανευρωπαϊκά τη θέση της μετά το 1995 - τη χρονιά της ένταξής της στην ΕΕ - διαπιστώνεται, όπως επισημαίνεται σήμερα από αναλυτές στη Βιέννη, και από το ποσοστό των εξαγωγών στο ΑΕΠ που από 35% ανέρχεται πλέον σε 57%, ενώ αύξηση σημείωσε και το ποσοστό της έρευνας επί του ΑΕΠ, που από το 1,9% το 2000 έφτασε στο 2,7%.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ