2013-09-27 02:56:04
Φωτογραφία για Η Σλοβενία προτείνει για Όσκαρ το Class Enemy
Η βραβευμένη ταινία "Class Enemy", δράμα που εκτυλίσσεται σε ένα γυμνάσιο, θα είναι η υποψηφιότητα της Σλοβενίας για το... Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Σλοβένων Κινηματογραφιστών (DSFU).

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ροκ Μπίτσεκεπικεντρώνεται στην τεταμένη σχέση μεταξύ μιας ομάδας μαθητών και του νέου αυταρχικού και απαιτητικού καθηγητή γερμανικής γλώσσας, τον οποίο κατηγορούν για την αυτοκτονία μιας συμμαθήτριάς τους.

Ενώ η πρώην καθηγήτρια, Νούσα, που φεύγει λόγω άδειας μητρότητας, έδειχνε μεγάλη ευαισθησία όσον αφορά τα προσωπικά προβλήματα των μαθητών, ο Γερμανός καθηγητής, Ρόμπερτ που αναλαμβάνει τη διδασκαλία αγνοεί τα συναισθήματα των παιδιών.

Όταν συμβαίνει η τραγωδία, οι μαθητές εξεγείρονται κατά του συστήματος γενικά και κατά του καθηγητή ειδικά.

Η ταινία, σε σενάριο του Νέιτς Γκαζβόντα, σύμφωνα με κριτικούς κινηματογράφου, τονίζει το χάσμα γενεών μεταξύ των μαθητών και της διεύθυνσης του σχολείου, αντανακλά όμως και τη γενική δυσαρέσκεια εντός της σύγχρονης σλοβενικής κοινωνίας.


Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Vesna του 16ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σλοβενίας στην αρχή του μήνα και προηγήθηκε κορυφαία διάκριση, το βραβείο καλύτερης ταινίας του ανεξάρτητου τμήματος του Φεστιβάλ Βενετίας "Εβδομάδα της Κριτικής".

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες στις 16 Ιανουαρίου και θα παρουσιάσει τα Όσκαρ στις 2 Μαρτίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ