2013-09-27 01:59:08
Φωτογραφία για Πας κάπου και γίνεσαι ένα προϊόν
Γράφει ο Shadow

Θελω να αναφερθω στο προσφατα περιστατικα βιας που ελαβαν χωρα τις προηγουμενες ημερες. Ο λογος που συμβαινουν ολα σχεδον τα παρομοια περιστατικα ειναι ο εξης:

Ο καθε αγανακτισμενος βλεποντας πως με τις ειρηνικες διαδηλωσεις δεν υπαρχει κανενα αποτελεσμα, προσχωρει σε ενα κομμα ή ενα κινημα. Ασπαζεται εν μερει ή εξ' ολοκληρου την ιδεολογια που του σερβιρουν. Μην μπορωντας ομως να ξεσπασει την οργη του (με τη βια) σε αυτους που πραγματικα του καταστρεφουν τη ζωη, στρεφεται οπου μπορει να βιαιοπραγησει πιο ευκολα. Π.χ. η ΧΑ. Πολυ δυσκολο να λυντζαρει οσους νομοθετουν εναντιον μας - πολυ ευκολο να σακατεψει εναν μεταναστη. Πολυ ευκολο για τους αντιφασιστες να στρεφονται εναντιον της ΧΑ - πολυ δυσκολο να πλησιασει καν τα γραφεια των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Μου θυμιζει εναν πινακα του Γκόγια. Στον πίνακά του «Μονομαχία με ραβδιά» παρουσιάζει δύο μονομάχους που πολεμούν μεχρι θανατου μεσα σε εναν βαλτο που τους ρουφαει.


Ο φιλόσοφος Μισέλ Σερ παρομοιάζει με αυτόν τον πίνακα όλες τις μάχες που δίνονται στον γνωστό κόσμο μας εδώ και χρόνια: κύριοι εναντίον δούλων, Αριστερά εναντίον Δεξιάς, Πράσινοι εναντίον Βενέτων, Δημοκρατικοί εναντίον Ρεπουμπλικανών. Κανείς δεν κοιτά το περιβάλλον στο οποίο γίνεται αυτή η μάχη, τη λάσπη που στο τέλος θα καταπιεί τους μονομάχους" Η αποψη μου ειναι, οτι τα κομματα, ακομα και τα κινηματα πρεπει να βρισκουν λυσεις στα προβληματα μας και να αγωνιζονται για εμας και οχι εμεις γι αυτους. Εμεις ειμαστε παρα πολυ λιγοι σε πληθυσμο για να ειμαστε τσακωμενοι.

Αλλιως συμβαινει αυτο που ελεγε και μια διασημη ψυχη: ΠΑΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ