2013-09-26 16:03:04
Φωτογραφία για Έγγραφο ΑΣΠΕ στον Υφ. Οικονομικών για το φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα πολυτέκνων...
Αρ. Πρωτ.224 Αθήνα 30/7/2013

Αξιότιμο

Κύριο Γεώργιο Μαυραγάνη

Υφυπουργό Οικονομικών Καρ. Σερβίας 10, Τ.Κ. 101 84

Κύριε Υπουργέ.

Κατ’ αρχήν είναι άξια η πρωτοβουλία σας για να δημιουργήσετε ένα δικαιότερο σύστημα φορολογίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων. Η Συνομοσπονδία μας, από ετών, εισηγείται κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση.

Ο υπολογισμός του φόρου με βάση την αξία αγοράς του αυτοκινήτου είναι το μόνο δίκαιο μέτρο, καθώς η αξία αγοράς απεικονίζει την αγοραστική δύναμη του κατόχου και επομένως υλοποιεί τη Συνταγματική επιταγή για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών στους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Η Συνομοσπονδία είχε μάλιστα προτείνει και ως ενδιάμεσο μέτρο άμεσης εφαρμογής, τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας βάσει της ιπποδύναμης αντί των κυβικών εκατοστών που ήταν εντελώς εσφαλμένη.


Ανεξαρτήτως του τρόπου υπολογισμού της φορολογίας, επισημαίνουμε την ανάγκη μειωμένης κατά 50% φορολογίας των αυτοκινήτων των πολυτέκνων οικογενειών (τέσσερα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα και άνω), διότι τα συνήθη πενταθέσια αυτοκίνητα δεν επαρκούν για τις ανάγκες μιας οποιασδήποτε πολύτεκνης οικογένειας.

Είναι εύλογο και δίκαιο να μειώσετε τα τέλη κυκλοφορίας κατά 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες, των οποίων τα αυτοκίνητα είναι μεγάλου κυβισμού για να μεταφέρουν τα παιδιά τους με άνεση και ασφάλεια.

Επίσης, ζητούμε την πλήρη απαλλαγή των αυτοκινήτων των πολυτέκνων από το φόρο πολυτελείας, καθώς τα αυτοκίνητά μας δεν είναι πολυτελή. Είναι δυνατόν ένα επταθέσιο ή εννιαθέσιο αυτοκίνητο να θεωρείται πολυτελής διαβίωση, όταν ταξιδεύει γεμάτο παιδιά που κρατούν στα χέρια και στα πόδια τους τις αποσκευές τους;

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση έχει χρέος να επιδείξει ευαισθησία στο θέμα της φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων των πολυτέκνων και πρέπει τα δίκαια αιτήματά μας να υιοθετηθούν από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που έχετε συστήσει για το σκοπό αυτό.

Να είστε βέβαιος ότι η Συνομοσπονδία μας θα χειροκροτήσει την απόφασή σας για απαλλαγή των αυτοκινήτων των πολυτέκνων από το φόρο πολυτελείας διότι δεν ανταποκρίνεται στο σκοπό του, καθώς και τη μείωση κατά 50% των τελών κυκλοφορίας – όπως ακριβώς, και σωστά, συμβαίνει με τα αυτοκίνητα των ΑμΕΑ, δεδομένου ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν και δημοσιονομικό κόστος.

Με την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει τις προτάσεις μας,

διατελούμε με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος Εμμανουήλ Χρυσόγελος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ