2013-09-26 14:55:04
Φωτογραφία για «Φημιζόμαστε για την ηθική μας στο ΑΚΕΛ…»
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού παραδέχεται ότι το ηθικό ανάστημα του κόμματος έχει τρωθεί με αφορμή τους ισχυρισμούς σε σχέση με την εμπλοκή της επαρχιακής επιτροπής Λάρνακας στην υπόθεση της... αγοράς τουρκοκυπριακής γης στη Δρομολαξιά και την εισφορά €234 χιλ. από τον επιχειρηματία Νίκο Λίλλη στο κόμμα.

Ο κ. Κυπριανού που μιλούσε στο κρατικό ραδιόφωνο, τόνισε ότι τον ίδιο τον ενοχλεί προσωπικά ότι ρίχνονται σκιές στο ΑΚΕΛ.

«Αν υπάρχει κάτι που ξεχώριζε το ΑΚΕΛ όλες αυτές τις δεκαετίες ήταν το ηθικό ανάστημα των ανθρώπων του. Ακόμη και εκείνοι που το ύβριζαν και διαφωνούσαν με τις πολιτικές του θέσεις παραδέχονταν ότι ήταν το κόμμα του οποίου τα στελέχη ήταν έντιμα και οι άνθρωποι του ξεχώριζαν για το ηθικό τους ανάστημα. Αυτό το ανάστημα σήμερα έχει τρωθεί».

Τόνισε ότι είναι χρέος όλων μας και ξεκινώντας από τον ίδιο προσωπικά, που είναι ο πρώτος τη τάξη στο κόμμα, «να αποδείξουμε και να επαναφέρουμε το ηθικό ανάστημα του κόμματος εκεί που ήταν προηγουμένως».


Σημείωσε ότι «μένουν σκιές σε βάρος του ΑΚΕΛ και σε βάρος της επαρχιακής επιτροπής, ανεξάρτητα αν από το τέλος της υπόθεσης ή όχι. Θα πρέπει ως κόμμα να δούμε ότι τέτοιες σκιές δεν μπορούν να παρουσιαστούν ξανά πάνω μας».

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ευθύνη όλων μας και ειδικότερα των κομμάτων είναι πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορούν να επαναληφθούν. Και μιλώ γενικότερα για το θέμα που έχει προκύψει στη Δρομολαξιά».

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι το όλο ζήτημα θα πρέπει να διερευνηθεί εκτενώς. Και αν από την έρευνα προκύψουν ευθύνες για κάποιους, οι αρχές του κράτους να προχωρήσουν στις διαδικασίες για να τιμωρηθούν.

«Είμαι ωστόσο βέβαιος ότι επί του συγκεκριμένου θέματος τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα είπε χθες η επαρχιακή επιτροπή Λάρνακας», παρατήρησε ο κ. Κυπριανού.

O ΓΓ του ΑΚΕΛ παραδέχθηκε ότι το θέμα της εμπλοκής της επαρχιακής επιτροπής του κόμματος στη Λάρνακα τέθηκε υπόψη του ιδίου πριν από τρείς περίπου βδομάδες.

Σημείωσε ότι το κόμμα έκανε το δικό του εσωτερικό έλεγχο και ζήτησε ενημέρωση από την επιτροπή.

Η πραγματικότητα, είπε ο κ. Κυπριανού, είναι αυτή η οποία καταγράφηκε στη χθεσινή ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής, ότι δηλαδή ο τέως πρόεδρος της Αλκής είχε δώσει επιταγή €234 χιλ. για να ξοφληθούν παλαιά χρέη του σωματείου.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ