2013-09-26 13:56:28
Φωτογραφία για Stephen King: «Οι αναγνώστες τρομάζουν πιο δύσκολα τώρα…»
‘Ο σημερινός αναγνώστης είναι πιο δύσκολο να τρομάξει σε σχέση με πριν, γιατί «έχει πιάσει» όλα τα κόλπα που χρησιμοποιούνται για να τον τρομάξουν’, λέει ο διάσημος συγγραφέας ιστοριών τρόμου Stephen King και αποκαλύπτει την αγωνία του για την έκδοση του νέου του βιβλίου -Doctor Sleep, που αποτελεί τη συνέχεια του περίφημου έργου του Η Λάμψη (The Shinning), που είχε γυριστεί και σε ταινία με τον Τζακ Νίκολοσον. 

Ο King, ένα συγγραφέας που τα βιβλία του έχουν γίνει μπεστ-σέλερς, έχει έτοιμο το νεό του βιβλίο με τίτλο «Doctor Sleep» και το οποίο αποτελεί συνέχεια του παλαιότερου «The Shining».

Ο King, που έγραψε τη Λάμψη (The Shining) το 1977, σε ηλικία 28 ετών, εξέφρασε σε συνέντευξή του την ανησυχία του για το ότι οι αναγνώστες και οι θεατές που τρόμαζαν-ως έφηβοι- τότε με τις ιστορίες του, πιθανόν να μη τρομάζουν πια το ίδιο, καθώς είναι πιο εξοικειωμένοι με τις ταινίες και τις ιστορίες τρόμου.


Είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του: « Ο φόβος είναι ότι οι άνθρωποι θα επιστρέψουν περιμένοντας, σα μεγαλύτεροι πλέον, να τρομάξουν πιο πολύ από την πρώτη φορά, αλλά κάτι τέτοιο ποτέ, σχεδόν, δε συμβαίνει». Και πρόσθεσε, πως οι σημερινοί αναγνώστες είναι πιο δύσκολο να τρομάξουν πλέον, καθώς είναι «μυημένοι» στα διάφορα τεχνάσματα που οι συγγραφείς και οι σκηνοθέτες των ταινιών χρησιμοποιούν για να τους τρομάξουν.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως πιστεύει πως είναι ακόμα πιθανό να μπορείς να τους τρομάξεις «αλλά με έναν έντιμο τρόπο», κάνοντας τους να επενδύσουν συναισθηματικά σε χαρακτήρες με τους οποίους ταυτίζοναται και νοιάζονται γι’αυτούς.

«Αυτό που θέλω από το κοινό είναι να συμπαθήσει και να αγαπήσει αυτούς τους χαρακτήρες και πραγματικά να ενδιαφερθεί γι’αυτούς σε τέτοι βαθμό, ώστε να δημιουργηθεί η αγωνία που χρειάζεσαι… Η αγάπη δημιουργεί το φόβο», είπε στη συνέντευξή του στο BBC.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την αναπόφευκτη σύγκριση με τη Λάμψη, που απετέλεσε μια μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του, ο King απάντησε: « Όταν αντιμετωπίζεις μια τέτοια σύκγριση, που πράγματι είναι αναπόφευκτη, αυτό σε κάνει ανήσυχο, γιατί οι μεγάλες επιτυχίες κάποτε ξεχνιούνται και γιατί τώρα πλέον είμαι ένας διαφορετικός άνθρωπος».

Το πολυαναμενόμενο έργο του, που τιτλοφορείται Doctor Sleep, καταγράφει την ιστορία του Danny Torrance, του νεαρού αγοριού, που κατάφερε να ξεφύγει από τη δίνη των τρομακτικών γεγονότων στο ξενοδοχείο Overlook Hotel που έλαβαν χώρα στην Λάμψη ( ο πατέρας του νεαρού αγοριού, που τον υποδυόταν στη σχετική ταινία ο Τζακ Νίκολσον, προσπάθησε να το σκοτώσει).

Η Λάμψη (The Shining) ήταν η τρίτη νουβέλα του Stephen King και από τη στιγμή που πρωτοεκδόθηκε, το 1977, έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Ο διάσημος συγγραφέας είναι παντρεμένος με την επίσης συγγραφέα Tabitha, έχει γράψει πάνω από 50 νουβέλες, οι οποίες έχεουν πουλήσει τουλάχιστον 350 εκατομμύρια αντίτυπα.

ΠΗΓΗ: The Telegraph

Μία πρότασή μας είναι το βιβλίο "Η σκοτεινή πλευρά του Hollywood" του Stephen King

 http://www.biblioland.gr/index.php?route=product/product&filter_name=stephen%20king&product_id=104993

Επιμέλεια άρθρου: Ευάγγελος Κουσιάδης ( Συγγραφέας - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας )

www.biblioland.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπύρα από άλλο Πλανήτη!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπύρα από άλλο Πλανήτη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ