2012-04-10 07:45:16
Φωτογραφία για Αστυνομικός έφερε χασίς από την Αλβανία!
Στη Βέροια όπου υπηρετούσε ήταν «θεματοφύλακας» του νόμου και της τάξης, αλλά στην ελληνοαλβανική μεθόριο εισήγαγε ναρκωτικά.

Ο λόγος για έναν 30χρονο υπαρχιφύλακα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις αλλοδαπούς, συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή για παράνομη εισαγωγή χασίς, άνω του ενός κιλού. Ειδικότερα, χτες στις 4.45 τα ξημερώματα στο «δέκα» (διασταύρωση εθνικής οδού Φλώρινας – Καστοριάς με Κρυσταλλοπηγή), συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας 30χρονος αστυνομικός, δύο αλλοδαπές, ρωσικής υπηκοότητας, ηλικίας 30 και 21 ετών και ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος Υπαρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και στο οποίο επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες έξι ανισοβαρείς συσκευασίες, αεροστεγώς κλεισμένες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, η ποσότητα της οποίας ανήλθε σε 1 κιλό και 158 γραμμάρια. Οι ναρκωτικές ουσίες ήταν κρυμμένες στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου στη θέση του συνοδηγού.


Ο υπαρχιφύλακας υποστήριξε ότι το χασίς προορίζονταν για «ιδία χρήση», καθώς όπως είπε ο ίδιος ήταν χρήστης.

Να σημειωθεί ότι η μία αλλοδαπή εκ Ρωσίας ήταν αρραβωνιαστικιά του 39χρονου Αλβανού, ενώ η άλλη αλλοδαπή ήταν φίλη του υπαρχιφύλακα, ενώ ο αστυνομικός και οι υπόλοιποι τρεις ήταν μόνιμοι κάτοικοι Βέροιας και γνωριζόταν πολύ καλά μεταξύ τους. Στη χώρα μπήκαν από το Τελωνείο Κρρυσταλλοπηγής, αλλά ήρθαν από την ΠΓΔΜ, ενώ πήγαν και στα Τίρανα. Σύμφωνα με τον υπαρχιφύλακα πήγαν για να περάσουν «φιμέ» τζάμια στο αυτοκίνητο, επειδή εκεί είναι πιο φτηνά, αλλά με …την ευκαιρία εισήγαγαν και το χασίς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε πληροφορία για επικείμενη εισαγωγή χασίς, γι’ αυτό και έστησε αυτή την οργανωμένη επιχείρηση. Το περίεργο όμως είναι ότι περίμεναν άλλο αυτοκίνητο και άλλη σπείρα, αλλά έπεισαν άλλους. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται κι’ άλλη παρτίδα, γι’ αυτό ο συναγερμός συνεχίζεται, εκτός και αν πέρασε, χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Πάντως, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συλληφθείς αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Επίσης κατασχέθηκαν: κάνναβη συνολικού βάρους 1 κιλού και 158 γραμμαρίων, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, 620 ευρώ, 100 δολάρια Η.Π.Α και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
e-ptolemeos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ