2013-09-26 09:19:41
Φωτογραφία για Έκρηξη βίας με νέο μαχαίρωμα από χούλιγκαν στον Πειραιά
Νέο περιστατικό ωμής βίας σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αυτή τη φορά με αφορμή ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Μετά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Φωκικό στο γήπεδο Καραϊσκάκη για το κύπελλο Ελλάδος, 15χρονος κατά την επιστροφή του από το γήπεδο δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή των Καμινίων.

Συγκεκριμένα, στις 20:25 ο νεαρός επέστρεφε από το γήπεδο με την παρέα του όταν δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που τους πλησίασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί με μαχαίρι ο νεαρός. Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο και ο τραυματίας διακομίστηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της συμπλοκής και αν αυτά έχουν να κάνουν αμιγώς με οπαδικές διαφορές ή αν υπάρχουν και "εξωαθλητικοί"  λόγοι.

Πάντως τόσο η πολιτεία όσο και οι αστυνομικές αρχές είναι έντονα προβληματισμένες για την έξαρση βίας που διαπιστώνεται πριν καν κλείσει ο Σεπτέμβριος με αφορμή τις ποδοσφαιρικές συναντήσεις.


Τα θλιβερά περιστατικά μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και η επίθεση που δέχτηκε βαν τηλεοπτικού σταθμού με βόμβα μολότωφ, αλλά και τα εκτεταμένα επεισόδια στο «φιλικό» ανάμεσα στον Ιωνικό και την ΑΕΚ στη Νίκαια έχουν θέσει συναγερμό τους αρμοδίους που φοβούνται για τη συνέχεια.

Τόσο η πολιτεία όσο και οι αστυνομικές αρχές είναι αποφασισμένες να λάβουν άμεσα μέτρα. Χθες η αστυνομία εξέδωσε δελτίο τύπου  για τα γεγονότα της Νίκαιας στο οποίο αναφέρει ότι από τους προσαχθέντες, συνελήφθησαν τελικά 10 άτομα για τα επεισόδια.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα κατά τη διάρκεια επεισοδίων, πριν την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα στο Δημοτικό Γήπεδο Νίκαιας. Χθες (14-9-2013) το απόγευμα και πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Νίκαιας, ομάδα τριακοσίων(300) περίπου ατόμων, που βρίσκονταν έξωθι του Γηπέδου και λίγο πριν την είσοδό τους σε αυτό, επιτέθηκαν με ρόπαλα, πέτρες μπουκάλια, φωτοβολίδες, μία (1) εμπρηστική βόμβα μολότοφ και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Από τις επιθέσεις αυτές τραυματίσθηκαν τρεις (3) αστυνομικοί.

Αστυνομικοί της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α. επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν εννέα (9) άτομα που συμμετείχαν στις παραπάνω επιθέσεις. Πρόκειται για οκτώ (8) ημεδαπούς ηλικίας 20 έως 33 ετών και ένα (1) αλλοδαπό ηλικίας 27 ετών. Συνελήφθη επίσης και ένας (1) 20χρονος ημεδαπός ο οποίος είχε εισέλθει εντός του αγωνιστικού χώρου του Γηπέδου.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της αντίστασης, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών, και της παράβασης των Νόμων περί όπλων, περί αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα και περί εξωσχολικού αθλητισμού όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα.

Κατασχέθηκαν ένδεκα (11) ξύλινα κοντάρια και τρία (3) προστατευτικά κράνη μοτοσικλέτας.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Κύκλοι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι από την ηγεσία έχουν δοθεί σαφείς εντολές να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα εν τη γενέση τους στο χώρο του αθλητισμού, αφού οι αρμόδιοι δεν θέλουν ένα νέο μέτωπο βίας, μετά το μεγάλο θέμα που έχει ξεσπάσει με τη Χρυσή Αυγή. Τα μέτρα αναμένεται να είναι άμεσα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα βγουν τις επόμενες μέρες.

ΠΗΓΗ: exedra.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ