2013-09-26 08:00:13
Φωτογραφία για Πρόταση μιας φορολογικής πολιτικής που θα σώσει την Ελλάδα...
Δε θέλω να σας κουράσω με εισαγωγές και αναλυτικές επεξηγήσεις του γιατί με την παρούσα φορολογική πολιτική η χώρα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Όποιος έχει βασικές γνώσεις οικονομικών & εμπειρία αγοράς το αντιλαμβάνεται.

Ακούω συνεχώς τους Υπουργούς να λένε στη Βουλή «Εκτός απο κριτική κάντε και προτάσεις»

Συμφωνώ με αυτή τη λογική.

Έτσι εκμεταλλευόμενος το βήμα που μου δίνει το διαδίκτυο προτείνω τα εξής προς τον κ. Πρωθυπουργό & τον κ. Υπουργό Οικονομικών :

Κύριε Σαμαρά, κύριε Στουρνάρα, προτείνω τα εξής:

1) Ακύρωση όλων των φόρων που επιβάλλονται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια (ΦΑΠ σε ανέργους κτλ)

2) Κλίμακες φορολογίας που θα προκύψουν με βάση τις ανάγκες του προϋπολογισμού. (βάλτε χαμηλούς συντελεστές! Στο ΦΠΑ είναι το ζουμί! κάντε τη χώρα ανταγωνιστική & φιλική στις επιχειρήσεις! Τώρα όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στη Βουλγαρία, ενώ όσοι είναι σε δουλειές που δεν μπορούν να μεταφέρουν λόγω της φύσης τους κόβουν μόνο ότι δεν μπορούν να αποφύγουν! Άλλοι δουλεύουν και εντελώς μαύρα! Για τις μεγάλες επιχειρήσεις δε το συζητώ, κόβουν τα πάντα και μετά με offshore & άλλες εταιρείες πληρώνουν ότι έχουν ευχαρίστηση..


3) Αυτόματη απόδοση ΦΠΑ μέσω των ταμειακών (υπάρχει η τεχνολογία, είμαστε στο 2013, δώστε το στην τελική σε ανάδοχη εταιρεία να το υλοποιήσει)

4) Υποχρεωτικές συναλλαγές μόνο με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για ηλεκτρονικές διασταυρώσεις εισοδήματος & δαπανών. Απόδοση φόρου ακόμη και σε μηνιαία βάση για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα.

5) Ακύρωση όλων των φορολογικών νόμων με νέους απλούς στην παραπάνω λογική. Να αποκτήσουμε επιτέλους ένα πολύ απλό νόμο για όλο το φορολογικό να ξέρουμε και εμείς και οι ξένοι τι μας γίνεται.

6) Ποινική δίωξη για χρέη στο δημόσιο όχι από τις 5.000 αλλά από τις 150.000 ευρώ & αυτό κατά περίπτωση.

7) Περίοδος χάριτος με απαλλαγή προσαυξήσεων 4 ετών για ανέργους & ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα που έχουν χρέη προς εφορία & ασφαλιστικούς οργανισμούς

8) Πλήρης απελευθέρωση της ασφαλιστικής αγοράς. Να μπουν στο παιχνίδι και ιδιωτικές εταιρείες & όποιος θέλει να ασφαλίζετε όπου θέλει, με ότι παροχές θέλει.

9) Περαίωση σε όλες τις επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με κλίμακες απαλλαγής μέχρι και για τη χρήση του 2012. Εξηγώ ειδικά αυτό το τελευταίο πχ: Θέλεις κ. επιχειρηματία να είσαι εντάξει απέναντι στο κράτος (σε περίπτωση ελέγχου) για τις προηγούμενες χρήσεις σου μέχρι ποσό φόρων 10.000ευρώ; δώσε 2.000. Μέχρι 100.000ε φόρους; Δώσε 20.000. Μέχρι 1.000.000; – δώσε 200.000 και πάει λέγοντας. Ειδικά από αυτούς με πολύ μεγάλα εισοδήματα που δεν δήλωναν ποτέ τίποτα, θα τους φανεί ως δώρο & για το κράτος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο δώρο. Τώρα κυνηγάμε τους φοροφυγάδες που για να τους πιάσουμε κάνουμε δαπάνες & δεν εισπράττουμε και φόρους.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία & ελπίζω να εισακουστώ.

Αναγνώστης του arouraios.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ