2013-09-25 20:31:21
Φωτογραφία για ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ... 6ΑΡΑ Ο ΣΚΟΚΟ!
Για όλους και για όλα μίλησε ο Νάτσο Σκόκο στην γαλλική ιστοσελίδα «sofoot.com».

Ο Αργεντινός επιθετικός παραδέχτηκε ανοικτά πως προτεραιότητα του είναι το χρήμα και αναφέρθηκε εκτενώς στο πέρασμα του από την ΑΕΚ αλλά και την κρίση που χτύπησε την ομάδα, που είχε σαν αποτέλεσμα την πώληση του στην Αλ Αϊν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Σκόκο στα 28 του χρόνια έχει παίξει σε Αργεντινή (Νιουέλ'ς Ολντ Μπόις), Μεξικό (Πούμας), Ελλάδα (ΑΕΚ), Ηνωμένα Εμιράτα (Αλ Αϊν) και Βραζιλία (Ιντερνασιονάλ): «Ταξιδεύω πολύ. Όταν έφυγα από τη Νιούελ'ς (το 2006) δεν ήταν δική μου επιλογή, αλλά ο σύλλογος πέρναγε μια κρίση στα διοικητικά. Όλα έγιναν γρήγορα και πήγα αρχικά στο Μεξικό, μετά στην ΑΕΚ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παραδέχομαι πως οι επιλογές μου ήταν περισσότερο βασιζόμενες σε οικονομικά κριτήρια και όχι σε αθλητικά».

Ο Σκόκο, που αναδείχτηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ στην Αργεντινή με τη Νιούελ'ς έκανε μια σύγκριση ανάμεσα στο μεξικανικό και το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το μεξικανικό πρωτάθλημα δεν είναι γνωστό σε πολύ κόσμο, αλλά είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό
. Στην Ελλάδα, υπάρχουν το πολύ τέσσερις – πέντε σοβαρές ομάδες, οι υπόλοιπες απλά ασχολούνται με την παραμονή. Δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο το μεξικανικό Τα γήπεδα και οι αγωνιστικοί χώροι είναι μερικές φορές περίεργα. Το καλό είναι πως εκεί παίζαμε στο Γιουρόπα Λιγκ κάθε χρόνο».

Για το αν η ΑΕΚ είχε προτάσεις από άλλες ομάδες για την απόκτησή του, είπε: «Υπήρξαν πολλές προτάσεις όταν ακόμα αγωνιζόμουν στην ΑΕΚ, κυρίως από Ισπανία και Αγγλία. Αλλά είτε η ομάδα τις απέρριψε είτε εγώ θα έπρεπε να χαμηλώσω τις οικονομικές μου απαιτήσεις, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ. Τελικά, πήγα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γιατί η ΑΕΚ άρχισε να αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση και μπήκε σε μια πολλή δύσκολη οικονομικά και διοικητικά».

Για την κρίση στην ΑΕΚ, είπε: «Η κρίση ήταν ξεκάθαρη. Εφυγα πριν η κατάσταση γίνει εκρηκτική αλλά τη νιώσαμε όλοι. Ο σύλλογος δυσκολευόταν στις πληρωμές. Η ΑΕΚ μου χρώσταγε πολλά, οπότε όταν έγινε η πρόταση της Αλ Αϊν, οικονομικά ήταν η καλύτερη λύση για μένα να φύγω».

Για τις μολότοφ που του πέταξαν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ μετά το 6-0 από τον Ολυμπιακό: «Οι οπαδοί στην Ελλάδα όπως στην Αργεντινή είναι πολύ παθιασμένοι, μερικές φορές σε υπερβολικό βαθμό. Την Πέμπτη είχαμε προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και την Κυριακή παίζαμε το κλάσικο με τον Ολυμπιακό. Αυτό το ματς ήταν πολύ περίεργο. Ηταν ισορροπημένο παιχνίδι αλλά ο αντίπαλος έκανε γκολ όλες του τις ευκαιρίες. Ως αποτέλεσμα χάσαμε 6-0, ένα πολύ σημαντικό ματς για τους φίλους της ΑΕΚ. Κατά την διάρκεια της νύχτας, κάποιοι οπαδοί ήρθαν στο σπίτι μου και πέταξαν βόμβες μολότοφ. Όμως δεν ήταν κάτι σοβαρό».

Για το αν περιμένει να παίξει ξανά στην Εθνική Αργεντινής: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ντεμπούτο μου κόντρα στην Βραζιλία (είχε σκοράρει δις σε διάστημα 20 λεπτών). Η Αργεντινή είχε παίκτες μόνο από το πρωτάθλημα της χώρας αλλά η Βραζιλία ήταν δυνατή με τον Νεϊμάρ και τον Φρεντ. Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να παίξει με την εθνική ομάδα της χώρας του. Είμαι ρεαλιστής, η Αργεντινή διαθέτει τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, αλλά ελπίζω να κληθώ και γιατί όχι να παίξω στο Μουντιάλ».

Για τον εξεπλάγη που ο τεχνικός του στη Νιούελ'ς, Χεράρδο Μαρτίνο, ανέλαβε τη Μπαρτσελόνα: «Ναι μου έκανε εντύπωση, όχι επειδή δεν τον πιστεύω ως προπονητή, αλλά μιλάμε για τη Μπάρτσα, που θα μπορούσε να πάρει οποιονδήποτε γνωστό προπονητή. Όμως τον επέλεξαν επειδή το αξίζει για τα επιτεύγματα του και την ποιότητα της δουλειάς του».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όπως στρώνουμε θα κοιμηθούμε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όπως στρώνουμε θα κοιμηθούμε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ