2013-09-25 16:47:06
Φωτογραφία για Ο Λονδρέζος τραγουδιστής των Iron Maiden, Paul Di Anno live στην Πάτρα - Τιμές εισιτηρίων
Στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας – farewell περιοδείας του ο Paul Andrews, γνωστός ως Paul Di Anno από το Chingford του Λονδίνου, που ήταν ο βασικός ερμηνευτής της θρυλικής χέβι μέταλ μπάντας των Iron Maiden, από το 1978 έως το 1981, θα έρθει στην Πάτρα για μία μοναδική εμφάνιση αυτό το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 στον πολιτιστικό χώρο «Μικρός Πρίγκηπας» στην Ρήγα Φεραίου και Κανάρη.

"Beast over Greece 2013» τιτλοφορείται η εμφάνιση του στην χώρα μας, η οποία αναμένεται να είναι η τελευταία του Paul Di Anno μιας που στα τέλη του 2013 αποχαιρετά τους οπαδούς του. Υπόσχεται ένα ανεπανάληπτο εκρηκτικό μουσικό σώου με κομμάτια από τους 2 πρώτους δίσκους των IRON MAIDEN, "IRON MAIDEN " και "Killers" και όχι μόνο.

ΤοΝ 55χρονο Βρετανό καλλιτέχνη παρουσιάζει στην Ελλάδα η Br3ak ev3nt. Στην μουσική σκηνή "Μικρός Πρίγκιπας" της Πάτρας ο Paul Di Anno θα εμφανιστεί μαζί με τους Sorowful Angels, Mahakala και Quadra.


Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 15 ευρώ, πόρτα 18 ευρώ.

Σημεία προπώλησης: MUSICAL, ROCK n ROLL SHOP, MUSIC STATION, ΗΧΟΤΟΠΟΣ art café.

Ο Di’Anno γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία, περνώντας τα εφηβικά του χρόνια τραγουδώντας σε διάφορα ροκ συγκροτήματα και δουλεύοντας ως κρεοπώλης και σεφ. Έγινε τραγουδιστής των Iron Maiden μετά την αποχώρηση του απρόβλεπτου Dennis Wilcock, που πίεσε τον ιδρυτή και μπασίστα των Iron Maiden, Steve Harris, στο να απολύσει όλα τα μέλη του συγκροτήματος (συμπεριλαμβανομένου και του Dave Murray).

Σύμφωνα με στοιχεία από το dvd Iron Maiden’s The Early Days, ο drummer Doug Sampson, παλιός φίλος του Steve Harris από την εποχή των “Smiler”, ήταν αυτός που σύστησε τον Di’Anno στο συγκρότημα.

Eκείνη την περίοδο περίπου υιοθέτησε και το όνομα Di’Anno, το οποίο θα χρησιμοποιούσε αργότερα για να ισχυριστεί ότι έχει Ιταλική καταγωγή. Το ομότιτλο άλμπουμ των Iron Maiden του 1980, γρήγορα αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα στο είδος του, καθώς το συγκρότημα κατάφερε να συνδυάσει με επιτυχία την ενέργεια του punk με τα metal riffs και την πολυπλοκότητα του progressive rock, και αποτέλεσε οδηγό για τα μελλοντικά είδη όπως το thrash metal και το speed metal.

Το 1981 κυκλοφόρησε το 2ο άλμπουμ τους, το Killers, καθώς και ένα live EP, το Maiden Japan με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων μέχρι και σήμερα. Το 1981, ο Di’Anno έφυγε από τους Iron Maiden μετά από μία συνάντηση που είχε με το συγκρότημα και τον μάνατζέρ τους Rod Smallwood.

Σύμφωνα με λεγόμενα του ίδιου του Di’Anno, «ήταν σαν να έχεις τον Μουσολίνι και τον Αδόλφο Χίτλερ να διευθύνουν το συγκρότημά σου. Γιατί είναι ο Rod Smallwood και ο Steve Harris και έτσι είναι. Δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος και ο χαρακτήρας μου είναι τόσο ισχυρός γι’αυτό και συνέχεια ο Steve κι εγώ ήμασταν σε αντιπαράθεση».

Σε σύγκριση με την πολύ ψηλή και μελοδραματική φωνή του συνεχιστή του στους Iron Maiden, ο Di’Anno είναι αξιομνημόνευτος για ένα πιο λαρυγγικό “punk“ ήχο στην ερμηνεία του.

Το στυλ του Di’Anno επηρέασε πολλούς τραγουδιστές σε thrash metal συγκροτήματα όπως τον James Hetfield των Metallica, τον Dave Mustaine των Megadeth, τον Tom Araya από τους Slayer, κ.α. Σίγουρα ο ερχομός του αποτελεί μία ευχάριστη είδηση για τους λάτρεις της ροκ και του χέβι μέταλ.

Μετά την Πάτρα ο Paul Di Anno έχει προγραμματίσει τα εξής live,

ΑΘΗΝΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013: KYTTAPO

ΣΕΡΡΕΣ : ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΡΦΕΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : BLOCK 33

IΩΑΝΝΙΝΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: BOXX

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ : KΥΡΙΑΚΗ 6/10 - TWINHEADS H.D.C. CLUB.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ