2013-09-25 16:31:05
Φωτογραφία για Προσπάθησαν να πληρώσουν με πλαστά χαρτονομίσματα σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης
Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στην περιοχή του Κορδελιού, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, δύο άντρες ηλικίας 58 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων... σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες παραβάσεων του Νόμου Περί Νομίσματος και του Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, σε λαϊκή αγορά του Κορδελιού, οι κατηγορούμενοι, αποπειράθηκαν, δύο φορές, να αγοράσουν προϊόντα δίνοντας ως αντίτιμο πλαστό χαρτονόμισμα των (20) ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, νωρίτερα την ίδια ημέρα, σε λαϊκή αγορά του Ευόσμου, οι προαναφερόμενοι, προσκόμισαν ένα χαρτονόμισμα των (20) ευρώ για αγορά προιόντων μικρής αξίας, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ήταν πλαστό. Επιπλέον, μεσημβρινές ώρες της 23-09-2013, οι δύο άντρες, με τον ίδιο τρόπο, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αγοράσουν προϊόντα από λαϊκή αγορά της Σταυρούπολης.


Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν εννέα (9) χαρτονομίσματα των (20) ευρώ με τον ίδιο σειριακό αριθμό και ένα (1) χαρτονόμισμα των (5) ευρώ τα οποία ήταν εμφανώς παραχαραγμένα, καθώς και τέσσερα (4) χαρτονομίσματα των (10) ευρώ, δέκα (10) χαρτονομίσματα των (5) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (7,80) ευρώ σε κέρματα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, στην περίπτωση του 58χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (100) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και το χρηματικό ποσό των (385) ευρώ, προερχόμενο από την εξαργύρωση των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ