2013-09-25 10:09:04
Φωτογραφία για Κρίσιμη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης
Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην οποία αναμένεται να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις του Ιδρύματος αναφορικά με... την επικείμενη διαθεσιμότητα των διοικητικών του υπαλλήλων.

Το «παρών» στη συνεδρίαση, που θα γίνει στις 10 το πρωί στο Ρέθυμνο, θα δώσει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Π.Κ. που αύριο, Πέμπτη, στις 9 το πρωί στο αμφιθέατρο Μανασάκη στις Βούτες, πραγματοποιεί γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσει τι στάση θα τηρήσει το επόμενο διάστημα.

Τις προηγούμενες ημέρες, τμήματα και σχολές του Ιδρύματος πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις και ζητούν από την πρυτανεία να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις – κάποιοι προτεί- νουν τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας του Πανεπιστημίου - και να ακολουθήσει το δρόμο των δικαστηρίων προκειμένου να μην απολέσει μέρος του διοικητικού του προσωπικού.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους υπαλλήλους του Π.Κ. έστειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.


Ποιοι φεύγουν

Υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατάργηση 1349 θέσεων σε οκτώ πανεπιστήμια.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας συνέστησε Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, με έδρα το Πανεπιστήμιο Αθηνών , το οποίο θα επιλέξει τους 1.349 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κι εκείνους που θα μετακινηθούν ενδοϊδρυματικά στα 25 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ( πρόκειται για τις 646 θέσεις κατανεμημένες σε 25 ιδρύματα, ΤΕΙ και πανεπιστήμια, οι οποίες θα «καλυφθούν» από το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα κής κινητικότητας»).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταργούνται οι εξής θέσεις ανά κατηγορία και κλάδο:

13 θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατηγορίας ΥΕ κλάδου Φυλάκων- Νυχτοφυλάκων.

Επίσης, καταργούνται οι εξής θέσεις με αποτίμηση προσόντων: δύο (2) θέσεις μόνιμου προσωπικού κατηγορίας ΤΕ κλάδου Βιβλιοθηκονόμων, Δύο (2) θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατηγορίας ΔΕ κλάδου Βιβλιοθηκονόμων, Δεκατρείς (13) θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατηγορίας ΔΕ κλάδου Διοικητικού-Λογιστικού, επτά (7) θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου προσωπικού κατηγορίας ΠΕ κλάδου Διοικητικού Οικονομικού, έντεκα (11) θέσεις μόνιμου και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Xρόνου.

Χρόνου κατηγορίας ΔΕ κλάδου Τεχνικού και μία (1) θέση προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατηγορίας ΤΕ κλάδου Τεχνικού.

Ανοίγει το Πολυτεχνείο

Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συγκλήτου, η ημερομηνία λήξης του χειμερινού εξαμήνου δεν θα τροποποιηθεί, το ελάχιστο όριο των 13

εβδομάδων που προβλέπει ο νόμος θα τηρηθεί και επομένως δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε μία εβδομάδα μαθημάτων.

Εξάλλου, η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζει τον προβληματισμό της, καθώς συνεχίζεται η κατάληψη των κτιρίων της Διοίκησης και του κτιρίου της Γαλλικής Σχολής, όπου στεγάζεται η σχολή Αρχιτεκτονικής.

Για το θέμα της διαθεσιμότητας, αν και στο ίδρυμα φαίνεται ότι δεν θα τεθούν εργαζόμενοί του σε διαθεσιμότητα, η Σύγκλητος παρατηρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων οδήγησε σε μη ορθολογικά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ