2013-09-25 09:11:07
Φωτογραφία για Aχαΐα: Στο «μικροσκόπιο» οι σχέσεις ΕΛΑΣ - Χρυσής Αυγής
Μορφή «ντόμινο» αναμένεται να πάρουν οι εξελίξεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ, και στη Δυτική Ελλάδα, καθώς η οδήγηση σε παραίτηση του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας Ι. Δικόπουλου θεωρείται πως αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, καθώς ελέγχονται τέσσερις με πέντε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι αρχές στην περιοχή επέδειξαν από ανοχή έως και κάλυψη σε έκνομες πράξεις μελών ή ομάδων της «Χρυσής Αυγής».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ελέγχονται ένστολοι ακόμα και για προτροπή κατοίκων σε συγκεκριμένες περιοχές ενώ τελούσαν εν υπηρεσία, για να απευθυνθούν σε Τοπικές Οργανώσεις της «Χρυσής Αυγής», προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που είχαν στις γειτονιές τους, είτε με μειονότητες είτε με στοιχεία που επιδίδοντο σε έκνομες πράξεις.


Παράλληλα, ελέγχονται ακόμα και αξιωματικοί-επικεφαλής διμοιριών ΜΑΤ αλλά και υπεύθυνοι για την εφαρμογή υπηρεσιακών σχεδίων στη διάρκεια διαδηλώσεων - για ανοχή μελών της «Χρυσής Αυγής», καθώς ενώ αυτά ήταν ακριβώς δίπλα τους, επιδίδοντο σε πράξεις που έπρεπε να οδηγήσουν στη σύλληψή τους, είχαν στην κατοχή τους γκλόπς, ρόπαλα και ασπίδες, αλλά αυτοί δεν έπραξαν τίποτα.

Tαυτόχρονα έχει αναφερθεί περίπτωση κατά την οποία αστυνομικοί έδιναν συμβουλές σε μέλη της Χ.Α. να αποσυρθούν στα γραφεία τους γιατί οι διαδηλωτές ήταν πολυάριθμοι.

Να σημειωθεί πως ανεξάρτητα από το πού θα οδηγήσει η έρευνα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, πως η παραίτηση του κ. Δικόπουλου θα φέρει ούτως ή άλλως ανακατατάξεις και σε επίπεδο υποστρατήγων και αντιστρατήγων, ως φυσική συνέπεια των κενών θέσεων που δημιουργούνται με έναν πατρινό - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – να προάγεται στα υψηλά κλιμάκια.

Πηγή: patrastimes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
‘Εκαναν «φτερά» τα κοσμήματα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
‘Εκαναν «φτερά» τα κοσμήματα
Χωρίς γιατρό η Γαύδος
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χωρίς γιατρό η Γαύδος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ